woensdag 22 maart 2017

Blijvend gelukkig


Wat is het heerlijk weer. De wind is gaan liggen en de zon schijnt. De natuur wordt langzaam weer tot leven gewekt. Bomen vormen langzaam knoppen en vogels zijn druk met het maken van nesten.
De lijster heeft zijn nest al klaar





















Ook in de tuin beginnen sommige planten aarzelend aan de lente. De sneeuwklokjes, krokussen en narcissen waren de eerste waaghalzen, maar ook de forsythia en wilgen durven nu hun bloemen te laten zien. Van de groenteplanten is de rabarber onverschrokken met een groeispurt begonnen. Nu maar hopen dat het zo'n mooi weer blijft. Het is nog erg nat in de tuin dus kan ik nog niet veel beginnen. Wel heb ik dode bladeren en ander dood materiaal weg gehaald en op de composthoop gegooid.






















Onstuitbaar is de lente begonnen en niets kan dat tegenhouden. Misschien dat de kou het proces een beetje kan vertragen maar de groei is begonnen. Het oude is voorbij gegaan en en nieuwe is gekomen. Zo is het ook in ons eigen leven als we ons leven aan God hebben gegeven. Onstuitbaar groeiend in en door de Liefde.


Ik ben ervan overtuigd dat niets ons kan scheiden van Gods liefde, die in Christus tot uiting komt. De dood niet, het leven niet, engelen niet, regeringen niet, de dingen van vandaag niet, de dingen van morgen niet. Nee, er is geen enkele kracht die dat kan. Hoe hoog we zijn gestegen of in welke diepte wij ons ook bevinden, niets in de hele schepping kan ons scheiden van Gods liefde, die ons gegeven is in Christus Jezus, onze Heer. (Rom 8: 28-29)

We waren te vergelijken met een bloem in een vaas. Een bloem die maar korte tijd bloeit om daarna te sterven maar God heeft ons geënt op een levende plant: U hebt als de takken van de wilde olijf deel gekregen aan het sap uit de wortel van de edele olijf. We mogen nu blijvend vruchtdragen:  Ik ben de Wijnstok, en gij de ranken; die in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht; want zonder Mij kunt gij niets doen. God heeft ons vrede gegeven omdat Hij ons verzoend heeft met zichzelf. We mogen leven als Zijn kinderen. Zonen  en dochters door Zijn genade. 
Heel veel mensen zijn in deze wereld op zoek naar geluk en vrede zonder te weten waarnaar ze precies op zoek zijn of waar ze het kunnen vinden. Geluk en vrede zijn geen doel waar je naar kunt jagen (goede baan, rijkdom, tevreden kinderen) het zijn producten die voortkomen uit de verbondenheid met Gods Liefde. Als je met Gods Liefde verbonden bent dan hangt je geluk en vrede niet meer af van de omstandigheden, in wat je hebt of wat je doet maar van wie je bent in Christus. Geluk en vrede zijn niet de afwezigheid van strijd maar de aanwezigheid van God. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...