zondag 29 september 2013

Zot voor God

 
 
 Welzalig het volk dat de klank van de bazuin kent,
zij wandelen, HEERE, in het licht van Uw aangezicht.
 Zij verheugen zich de hele dag in Uw Naam
en worden door Uw gerechtigheid verheven.
Psalm 86:16-17
 
 
 
Naar aanleiding van een uitzending van Groot Nieuw radio heb ik het boek Zot voor God van Denise Oortwijn aangeschaft. Ze vertelde in een interview over haar wonderlijke ontmoetingen die ze kreeg door gehoorzaam te zijn aan God stem. Zelf heb ik deze ervaringen ook waarbij ik Gods stem ervoer. Geweldig om te horen dat God haar ook op deze manier gebruikt. Toen ik pas tot geloof was gekomen en nog alleen woonde was dit een stuk vaker het geval. Ik heb er nog een dagboek vol van staan. Nu ik een gezin heb is dat een stuk minder geworden. Wil ik nog wel zot voor God zijn.  Gebruikt God me nu op een andere manier of ben ik verslapt in het luisteren naar Gods stem? Toch  wel weer iets om over na te denken. Een bemoedigend boek die ik zeker wil aanraden.


 
 


 


 
 
 
 

zaterdag 28 september 2013

Review: Geheimen van mijn hart van Lisa Norato

Geheimen van mijn hart van Lisa Norato

“Wees een zegen” luidt de tekst van een tegeltje in mijn keuken. Af en toe valt mijn oog erop en wordt ik  er weer aan herinnert dat God mij wil gebruiken om mensen te bemoedigen en op het spoor van Liefde te zetten. Het boek Geheimen van mijn hart is een boek dat laat zien hoe God mensen in ons leven plaatst om ons op de juiste weg te leiden.

De voormalig kaperkapitein Brogan Talvis is op zoek naar zijn zoontje Benjamin die hem door zijn overleden vrouw is afgenomen en onder een andere naam  is ondergebracht bij een rijke scheepsbouwer Nataniël Huntley en zijn 19 jarige dochter Lorena.
Als Brogan eindelijk weet waar zijn zoon is laat hij daar zijn nieuwe koopvaardijschip Yankee Heart bouwen op de werf van Huntley. Kapitein Brogan was zelf , toen hij zo oud was als zijn zoontje, een wegelopen verwaarloosd buitenechtelijk weeskind. Hij heeft zich in de oorlog van 1812 kunnen opwerken van scheepsjongen tot kapitein van een kapersschip. Nu vreest hij dat zijn zoon eenzelfde lot staat te wachten. Hij verdenkt de rijke familie ervan zijn zoon als goedkope arbeidskracht te willen gebruiken. Zijn besluit staat vast, hij moet zijn zoon ontvoeren, want zijn zoon terugeisen in een rechtszaak lijkt hem onbegonnen werk.



Brogan probeert Lorena het hof te maken om zo in contact te kunnen komen met zijn zoontje maar heeft er geen rekening mee gehouden dat hij erg op haar gesteld raakt. Al snel komt Brogan erachter dat de familie Huntley niet uit zijn op uitbuiting van zijn zoon. Het zijn integere liefdevol en gelovige mensen zijn die hun vertrouwen op God stellen. De God die hem zo vreselijk heeft teleurgesteld . Hij heeft daarom meer geloof in zijn kracht. Totdat hij erachter komt dat zijn eigen werken en gezond verstand niet de reden waren voor zijn succes. Hij moet een hartverscheurende keuze maken tussen zijn gevoel en zijn verstand.
.
Een heel mooi boek over de zoektocht van een vader. En over alles wat een vader er voor over heeft om het hart van zijn kind te veroveren. Mooi om te lezen hoe door alles heen Gods hand te zien is in het leven van een mens die denkt zelf aan het roer van het leven te staan. God gaat een weg met ons soms door armoede, gebrek en lijden. Het boek heeft wel een zeer verrassend einde. Waarin de vader zichzelf laat vinden door de Vader. Lisa Norato heeft op een hele natuurlijke wijze de Bijbelse waarheden in dit prachtige verhaal verwerkt. Een heerlijke roman met een bemoedigende boodschap.


woensdag 18 september 2013

September regenbogen

Deze foto moest ik van mijn zoon nemen. Hij zag hierin een leeuwenkop
Pfff, ik ben de laatste weken zo uitgeblust. Een blog schrijven zat er even niet in. En toch heb ik gemerkt dat je ook in tijden dat je, je niet helemaal lekker in je vel voelt zitten God laat weten dat Hij wel aan je denkt.


September een maand vol regen...bogen. Niks aan al die regen en dat wisselvallige weer. Je kan er negatief van worden. Maar de afgelopen tijd heb ik zoveel regenbogen gezien. Zo vol van kleur. Soms wel 3 boven elkaar. Zonder dat buiige weer had ik ze niet gezien.


Genesis 9
12 En God zei: Dit is het teken van het verbond dat Ik geef tussen Mij en u, en alle levende wezens die bij u zijn, alle generaties door tot in eeuwigheid: 13 Mijn boog heb Ik in de wolken gegeven; die zal dienen als teken van het verbond tussen Mij en de aarde.  14 Het zal gebeuren, als Ik wolken boven de aarde breng en de boog in de wolken gezien wordt,  15 dat Ik aan Mijn verbond zal denken, dat er is tussen Mij en u en alle levende wezens van alle vlees. Het water zal niet meer tot een vloed worden om alle vlees te gronde te richten.  16 Als deze boog in de wolken is, zal Ik hem zien, en denken aan het eeuwig verbond tussen God en alle levende wezens van alle vlees dat op de aarde is.

Mooi om te bedenken dat God aan ons denkt als deze boog tevoorschijn komt. Een bemoediging.

Maar is het ook niet zo dat als de wolken in ons leven samenpakken en het donker wordt en we richten ons op God, Het Licht van de Wereld dat op die momenten juist mogen weten dat God nabij is.  Dat Hij ons hoop voor nu en in de toekomst geeft.

Deze mensen staan zonder het te beseffen in een regenboog


Hoop is in de bijbel geen zwak woordje. Werelds gezien betekent hoop niet zoveel. "Je hoopt maar, we zullen het maar hopen". Maar in de Bijbel is het woordje hoop een krachtige bemoediging. Het is een toekomstige zekerheid. Een nog niet zichtbare zekerheid. Bij God staat onze hoop vast. God liegt niet. Hij is de waarheid en wat Hij zegt dat zal gebeuren. Goddelijke hoop is de zekerheid zelf, alleen nog niet zichtbaar.

Het geloof nu is de zekerheid der dingen, die men hoopt, en het bewijs der dingen, die men niet ziet.  (Hebreeën 11)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...