vrijdag 21 augustus 2015

Een nieuw schooljaar


Hier in het noorden is de vakantie voorbij. De eerste week zit er weer op voor de kinderen. De oudste gaat nu naar het voorgezet onderwijs. Een hele verandering. Vroeg op en 8 kilometer op de fiets.

De dag voor de eerste schooldag zie ik berichten op tv dat zo aan het begin van het jaar de meeste ongelukken plaatsvinden en dat daar vooral brugklassers bij betrokken zijn. Aaaah,  zulke berichten wil ik helemaal niet horen! Ik wil die zorgen niet aan mijn zoon laten zien... Hoe het zal gaan?...Ik probeerde niet aan negatieve dingen te denken en geen bezorgde moeder uit te hangen. Het lukte me om alleen"Veel plezier" te roepen en daar ging onze grote zoon.

 (Ik had nog allemaal bezorgde woorden willen toevoegen zoals: kijk je uit, goed recht blijven rijden, afstappen bij het oversteken etc etc. maar ik hield me in) Maar zou ik daarmee enige invloed kunnen hebben in wat hem overkomt. Denk ik nou echt dat ik de touwtjes van zijn leven in mijn hand heb???Nee, ik moet loslaten. Mijn eigen wil over zijn leven moet ik loslaten opdat God Zijn wil in het leven van mijn zoon kan doen. Een beetje krampachtig leg ik in gebed het leven van mijn kinderen in Gods hand. Zelf kan ik toch niets doen.



Maar toch merkte ik dat ik de eerste dag toch ook zelf flink zenuwachtig was. Alsof in flinke storm mijn hart liet bruisen.
Via facebook kreeg ik een berichtje binnen van een oud lied van Ocean: Put your hand in the hand of the man who stilled the water, put your hand in the hand of the man who calmed the see...Leg je hand in de hand van de man die het water tot zwijgen bracht,,,

Wat een mooi lied denk ik dit is precies wat ik nodig heb. Ja Heer wilt U de storm in mijn hart tot bedaren brengen. Op dat moment tingelt mijn mobieltje om aandacht, Mijn dagelijkse woord Bijbeltekst

komt binnen...het is uit Marcus 4:39

En Hij, wakker geworden, bestrafte de wind en zei tegen de zee: Zwijg, wees stil! En de wind ging liggen en er kwam een grote stilte.

Wauw wat een antwoord Heer. U doorgrond en kent mij. U verstaat van verre mijn gedachten en antwoord mij.

donderdag 20 augustus 2015

Water walker van Ted Dekker

Water walker van Ted Dekker

“Wanneer u bij mijn woord blijft, bent u werkelijk mijn leerlingen. U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.”(Johannes 8:32)

Alice Ringwald dochter van de overleden senator James Ringwald is dertien jaar als ze wordt geadopteerd. Het vreemde is dat ze helemaal niks meer weet van haar verleden. Op een dag staat er een man voor de deur die verteld dat ze Eden heet en dat haar biologische moeder haar wil zien. Hij ontvoerd haar naar een afgelegen gebied in de moerassen van Louisiana. Ze lijkt, voor de mensen die haar zoeken, van de aardbodem te zijn verdwenen. Hier ontmoet ze haar dood gewaande biologische moeder en haar gehandicapte broertje. De gemeenschap waarin ze terecht komt houdt er vreemde rituelen op na. Langzaam begint ze de gang van zaken normaal te vinden totdat ze door een ontmoeting met een mysterieuze man tot inzicht komt en de waarheid leert kennen. De motieven voor haar ontvoering blijken niet zo zuiver te zijn als ze had gedacht. Langzaam leert ze te vertrouwen op een liefdevolle God en niet meer op regels van mensen.

Een spannende psychologische thriller met een beklemmende sfeer waarin angst en vrijheid, schuld en vergeving de hoofdrol spelen. Bijbelteksten worden op zo'n manier verdraaid dat ze een hele andere betekenis krijgen. Langzaam maar zeker zie je mensen meegezogen worden in de gedachtegang van een sekte. De karakters van personages en hun denkwereld worden trefzeker neergezet en mede hierdoor blijft het boek spannend tot de laatste bladzijde. Een boek die je in een keer uit wil lezen.

Ted Dekker (24 oktober 1962) is schrijver van meer dan 35 bestsellers. De meeste van zijn boeken zijn spannende thrillers met onverwachte wendingen en onvergetelijke karakters. Hij maakt vooral naam onder de fictie fans. Ted Dekker is zoon van zendelingen en is opgegroeid in de rimboe van Indonesië. Deze ervaringen hebben zeer zeker zijn fantasie beïnvloed. Pas begin jaren negentig is hij begonnen met schrijven en is niet meer opgehouden. Hij is nu full-time schrijver en woont met zijn vrouw en dochters in Austin, Texas.

donderdag 6 augustus 2015

Vakantie rust



En daar gingen we dan. Even echt weg. Weg van de dagelijkse routine en mallemolen van het leven. We hadden een camping geboekt in Luxemburg. Lekker eenvoudig met de tent omdat dat vorig jaar zo goed was bevallen. Al zag ik wel een beetje op tegen de reis en alles wat er fout kon gaan kon ik me gelukkig steeds meer ontspannen.

En het was een fijne vakantie. We kregen op de camping een prachtig stil plekje toegewezen aan de rand met uitzicht op een heuvel.

Vlakbij alle voorzieningen. De kinderen konden zich heerlijk vermaken in het zwembad en wij konden lekker genieten van de boeken die we meegenomen hadden. En zo lees je in een paar dagen twee dikke romans uit.

Wat me opviel was dat elke avond de koeien die aan de andere kant van de heuvel graasden naar beneden kwamen en bijna naast de tent stonden te grazen. De volgende ochtend waren ze weer verdwenen. Vreemd en gezellig dat ze alleen 's avonds naar beneden kwamen. Via C-Cards krijg ik elke week een kaartje in de mailbox. Het knipoogje van God was het kaartje dat ik tijdens de vakantie kreeg.


Christelijke e-card Jesaja 63:14als aan het vee, dat afdaalt in de vallei, 
gaf de Geest des Heren hun rust.
Zo hebt Gij uw volk geleid 
om U een luisterrijke naam te maken.
Jesaja 63:14








Het was een fijne rustige vakantie waar we als gezin weer meer naar elkaar zijn toegegroeid. Luxemburg heeft zijn naam eer aangedaan. Allemaal stadjes met luxe burchten. Heerlijk gewandeld en uitstapjes gemaakt naar Duitsland en Frankrijk. Waarbij het uitstapje naar Frankrijk minder leuk was omdat we 3 uur vast kwamen te staan in een file van opstandige boeren. Toch nog even in Metz kunnen rondlopen. Zijn we toch een keer in Frankrijk geweest. 


Haha mama vind dit niet zo leuk, Brr de kabelbaan gaat wel erg hoog.

Ho maar, kom maar voorzichtig naar beneden. Pfff kinderen je kijkt even niet en dan...

rots met gezicht?

Toch nog in Frankrijk

En in Duitsland
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...