woensdag 18 september 2013

September regenbogen

Deze foto moest ik van mijn zoon nemen. Hij zag hierin een leeuwenkop
Pfff, ik ben de laatste weken zo uitgeblust. Een blog schrijven zat er even niet in. En toch heb ik gemerkt dat je ook in tijden dat je, je niet helemaal lekker in je vel voelt zitten God laat weten dat Hij wel aan je denkt.


September een maand vol regen...bogen. Niks aan al die regen en dat wisselvallige weer. Je kan er negatief van worden. Maar de afgelopen tijd heb ik zoveel regenbogen gezien. Zo vol van kleur. Soms wel 3 boven elkaar. Zonder dat buiige weer had ik ze niet gezien.


Genesis 9
12 En God zei: Dit is het teken van het verbond dat Ik geef tussen Mij en u, en alle levende wezens die bij u zijn, alle generaties door tot in eeuwigheid: 13 Mijn boog heb Ik in de wolken gegeven; die zal dienen als teken van het verbond tussen Mij en de aarde.  14 Het zal gebeuren, als Ik wolken boven de aarde breng en de boog in de wolken gezien wordt,  15 dat Ik aan Mijn verbond zal denken, dat er is tussen Mij en u en alle levende wezens van alle vlees. Het water zal niet meer tot een vloed worden om alle vlees te gronde te richten.  16 Als deze boog in de wolken is, zal Ik hem zien, en denken aan het eeuwig verbond tussen God en alle levende wezens van alle vlees dat op de aarde is.

Mooi om te bedenken dat God aan ons denkt als deze boog tevoorschijn komt. Een bemoediging.

Maar is het ook niet zo dat als de wolken in ons leven samenpakken en het donker wordt en we richten ons op God, Het Licht van de Wereld dat op die momenten juist mogen weten dat God nabij is.  Dat Hij ons hoop voor nu en in de toekomst geeft.

Deze mensen staan zonder het te beseffen in een regenboog


Hoop is in de bijbel geen zwak woordje. Werelds gezien betekent hoop niet zoveel. "Je hoopt maar, we zullen het maar hopen". Maar in de Bijbel is het woordje hoop een krachtige bemoediging. Het is een toekomstige zekerheid. Een nog niet zichtbare zekerheid. Bij God staat onze hoop vast. God liegt niet. Hij is de waarheid en wat Hij zegt dat zal gebeuren. Goddelijke hoop is de zekerheid zelf, alleen nog niet zichtbaar.

Het geloof nu is de zekerheid der dingen, die men hoopt, en het bewijs der dingen, die men niet ziet.  (Hebreeën 11)

4 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...