maandag 8 april 2013

God is Goed.

Zo alle drukke dagen weer achter de rug. Even een onaangekondigde blogpauze genomen. Ik dacht dat ik tussendoor nog wel even een blogje zou schrijven maar dat is er toch niet van gekomen. Even kunnen uitrusten. Weer een mooi boek gelezen. Van Lisa Norato; Geheimen van mijn hart.


 

Het gaat over de zoektocht van een vader. En over alles wat zo'n vader er voor over heeft om het hart van zijn kind te veroveren. Mooi om te lezen hoe door alles heen Gods hand te zien is in het leven van een mens. Zelfs door armoede, gebrek en lijden gaat God een weg met ons. Het boek heeft wel een zeer verrassend einde. Waarin de vader zichzelf laat vinden door de Vader. Een heerlijke roman met een diepere boodschap.


Daarna veel nagedacht over de vraag: Waarom laat God al het lijden toe. Naar aanleiding van een het boek van Reinier Sonneveld. "De stilte van God". Hierin komt hij tot de conclusie dat nergens in de bijbel staat dat lijden zinvol is of dat je er een les uit moet zien te leren. (Een soort bijbelse therapie om een mooier mens te worden) Nee, lijden dat overkomt je gewoon. Ieder mens krijgt te maken met lijden. Het is onderdeel van een vergankelijke en vruchteloze gevallen schepping. Lijden is ook niet gewild door God, maar Hij kan er wel zin aan geven. En Hij is erbij...Mattheus 10:29 Worden niet twee mussen te koop aangeboden voor een duit? En niet één daarvan zal ter aarde vallen zonder uw Vader. Let op er staat niet zonder de wil van de Vader. God wil het lijden niet! Het is een gevolg van de gebroken schepping maar GOD is erbij. Hij wil ons steunen, troosten en kracht geven om er doorheen te gaan. We mogen uitzien naar een nieuwe morgen met Hem waar lijden voorbij zal zijn. Het antwoord van God op het lijden is Jezus. Hij heeft Zijn leven gegeven, de dood overwonnen

Romeinen 8: 20Want de schepping is ten prooi aan zinloosheid, niet uit eigen wil, maar door hem die haar daaraan heeft onderworpen. Maar ze heeft hoop gekregen, 21 omdat ook de schepping zelf zal worden bevrijd uit de slavernij van de vergankelijkheid en zal delen in de vrijheid en luister die Gods kinderen geschonken wordt. 22 Wij weten dat de hele schepping nog altijd als in barensweeën zucht en lijdt. 23 En dat niet alleen, ook wijzelf, die als voorschot de Geest hebben ontvangen, ook wij zuchten in onszelf in afwachting van de openbaring dat we kinderen van God zijn, de verlossing van ons sterfelijk bestaan.
En verder heb ik een nieuwe hobby ontdekt. Schilderen. Dit zijn mijn eerste creaties. Twintig jaar geleden schilderde ik ook wel eens maar nu heb ik er eindelijk weer eens tijd voor.


 
 

 
 

 
 

 
 
De laatste twee zijn verzoeknummers van mijn zonen. De één wilde een vuurtoren en de ander een straaljager. Ondanks de scheve staart is de straaljager toch goedgekeurd. Ik ben nog aan het stoeien met de verhoudingen. Het hoeft voor mij ook niet helemaal precies het mag best een beetje impressionistisch zijn.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Diane,
  Na een dag als dit, ben ik zo blij, nog voor het slapen gaan, deze blog gelezen te hebben, waarmee je mij enorm bemoedigd hebt.
  Dank je wel voor je steun door deze blog.

  Wat een prachtige schilderijen, Whow echt mooi.

  Liefdevolle groeten.
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me een mooi boek! En wat super dat je het schilderen opnieuw ontdekt! Die met de twee kindjes is erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...