vrijdag 9 augustus 2013

Wees als de lantaarn.

Mattheüs 5:14 Gij zijt het licht der wereld. Een stad, die op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. 15 Ook steekt men geen lamp aan en zet haar onder de korenmaat, maar op de standaard, en zij schijnt voor allen, die in het huis zijn. 16 Laat zo uw licht schijnen voor de mensen, opdat zij uw goede werken zien en uw Vader, die in de hemelen is, verheerlijken.

 
"Wee de kerk waar geloof is zonder bekering en hemel zonder hel". Een bekende uitspraak van de grondlegger van het Leger des Heils. William Booth. Geloof kan niet  zonder bekering. We kunnen geloven maar dat doet de duivel ook:

"U gelooft dat God één is en daar doet u goed aan. Maar ook de demonen geloven dit, en zij sidderen". (Jak 2:19)

Geloof moet gepaard gaan met een verandering. Je gaat helemaal anders leven. Het draait niet meer om jezelf maar het leven gaat om Jezus draaien. Hij wordt het middelpunt van al je handelen. Geloven is Jezus aannemen en aanvaarden als Verlosser èn Heer van je leven.

Met deze gedachten was ik bezig toen ik 's avonds voorlas aan de kinderen uit een kinderboek van Patricia St. John en ik dacht dit wil ik delen. Een mooi voorbeeld van wat Christen zijn echt inhoudt. Er gaat een lichtje in je branden. "Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben". (Joh 8:12)Stukje uit De vlucht van Hamid van Patricia St. John:

Hoe krijg de een lege lantaarn aan?
Je doet het deurtje open en zet er een kaars in.
Jezus is het licht van de wereld en Hij wil bij ons binnenkomen. Wij kunnen in geloof de deur opendoen en vragen of Hij binnen wil komen. Als het glas van de lantaarn schoon is, straalt het licht helder naar buiten. Maar als het glas beslagen of vuil is, geeft de lantaarn niet zoveel licht. Als Jezus met zijn licht bij ons binnenkomt, laat Hij ons eerst onze zonden zien, omdat onze zonden ervoor zorgen dat zijn licht niet goed zichtbaar is. Bij zonden kun je denken aan je humeur, je koppigheid, je ongeduld en ongehoorzaamheid. Als wij het echt willen maakt Hij ons helemaal schoon. En dan kan zijn liefde helder door ons heen naar buiten schijnen. Mensen die verdwaald zijn of die bang in het donker zijn, komen dan naar het licht toe. Ze letten daarbij niet op de lantaarn zelf maar op het licht. Christenen zijn eigenlijk hele gewone mensen. Je kunt ze vergelijken met een lege lantaarn. Wat belangrijk is, is het licht.

Er zijn een heleboel goede en aardige mensen die Jezus toch niet kennen. Je kunt ze vergelijken met een gouden lantaarn die gaat glanzen als je ze in de zon houdt. Maar 's avonds als de zon ondergaat, wordt het donker. Onze eigen goedheid duurt zolang wij leven, dus totdat we sterven. Maar de liefde  en de goedheid van Jezus duren eeuwig. De goedheid van Jezus is natuurlijk veel beter dan onze eigen goedheid. Het is volmaakte goedheid en niemand ander dan Jezus is ooit volmaakt goed geweest. Wat echt de moeite waard is, is wat eeuwig blijft

.. Mensen zijn zondig en alleen Jezus kan de zonden vergeven. Mensen zijn bang om dood te gaan en alleen Jezus kan die angst weg nemen. Sommigen zijn verdrietig en alleen Jezus kan hun troost en rust geven. Hij wil zo graag vergeven en zijn liefde aan mensen geven. Maar omdat Hij niet meer op aarde is, kunnen ze Hem niet zien of horen zoals in de tijd toen Hij nog wel op aarde was. Als mensen Hem liefhebben, komt Hij in hun hart en gebruikt Hij hun lippen om te spreken en hun handen om anderen aan te raken. Zo ben je een lantaarn van Gods liefde.
 
 
 
 
Ik kwam langs de kamer van mijn zoon en werd verblind door het zonlicht. Ik keek wat de zon zo weerspiegelde en ontdekte een spiegel waar hij met stift de tekst op had gezet, een tekst die we samen geleerd hadden :
"Jeses sei ik ben het licht van de wirelt" Wat een toeval of eigenlijk wat een zegen!

3 opmerkingen:

 1. Mooi verwoord, het lichtje wat in je schijnt, bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat prachtig geschreven en zo helder uitgelegd voor kinderen
  Liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Dank je wel.

  http://sieraadvooras.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...