dinsdag 2 juni 2015

De lichtwachter van Jody Hedlund

De lichtwachter van Jody Hedlund

"In naam van de Heer zeg ik u met nadruk: leef niet langer als de heidenen met hun dwaze ideeën. Hun verstand is in duisternis gehuld; ze hebben geen deel aan het leven dat God geeft, omdat ze God niet kennen en niet willen kennen. En in hun onverschilligheid hebben ze zich overgegeven aan losbandigheid, om winst te slaan uit allerlei zedeloze praktijken. Maar u weet beter, u hebt Christus leren kennen!" (Efeze 4:17-20)

‘Eens een dief altijd een dief’ en ‘als je voor een dubbeltje geboren bent word je nooit een kwartje’ , uitspraken waarmee mensen elkaar of zichzelf gevangen kunnen houden. De wereld is hard en heeft altijd wel een oordeel klaar maar in het Koninkrijk van God is alles precies andersom. Bij God mag je opnieuw beginnen.

Dit principe geldt ook voor de beide hoofdpersonen van dit boek. Emma Chambers is vanuit Ierland samen met haar broer naar Amerika geëmigreerd op zoek naar een nieuw leven. Reizend zonder vaste woon en verblijfplaats stranden ze door een schipbreuk op het schiereiland Presque Isle, Michigan. Hier ontmoet Emma haar redder, de zwijgzame vuurtorenwachter Patrick Garraty. Hij leidt samen met zijn zoontje een teruggetrokken bestaan. Zijn vrouw is net een paar dagen geleden onder raadselachtige omstandigheden gestorven en nu kampt hij met het probleem dat hij de vuurtoren moet bedienen en zijn zoontje moet verzorgen. Deze moeilijke situatie en liefde van Patrick voor zijn zoontje doen Emma’s hart smelten. Als oplossing voor alle problemen besluiten ze te trouwen . Maar ineens leven als huisvrouw en moeder blijken moeilijker dan ze had gedacht. Ze kent Patrick alleen als een gelovige liefdevolle vader maar steeds meer komt ze erachter dat Patrick een zeer duister verleden heeft.

De lichtwachter is een heerlijke historische roman die je meevoert naar Amerika halverwege de 19de eeuw. De tijd van stoomboten en piraten. Met veel oog voor detail weet Jody Hedlund de chemie tussen de hoofdpersonen te laten ontbranden. Een perfecte mix tussen spanning en romantiek. Een verhaal over verlossing en vergeving . Een roman om in één adem uit te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...