woensdag 13 januari 2016

Onze droom en/of Gods droom

Binnenkort mogen we een dienst voorbereiden voor de gemeente over het thema: de droom van Jacob. We willen voorin de gemeente een boom neerzetten waarin mensen hun droom kunnen hangen met behulp van gekleurde papiertjes. Hmmm. Hoe langer ik erover nadenk des te meer gaat me dit idee tegenstaan. 


Een boom met onze dromen. Waarom?. Hoe verbind je deze boom met het verhaal van Jacob en de zijn droom over de ladder. Hij had waarschijnlijk ook dromen over een gelukkig leven in vrede met de mensen om hem heen. Maar in plaats van een vredig leven wordt hij door zijn bedrog een vluchteling. Juist op de vlucht en waarschijnlijk het moeilijkste moment in zijn leven krijgt hij deze droom van God.

Eigenlijk moeten we niet zo gericht zijn op onze eigen dromen. Bij de meeste dromen kom je bedrogen uit als ze neerstorten op de harde realiteit. We leven nu eenmaal in een gevallen en zondige wereld. We moeten ons geluk niet in de wereld zoeken maar bij God. Ja, we mogen onze wensen en dromen bekend maken bij Hem. Dat staat in Fil 4: 6: Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God. 7 En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden in Christus Jezus.


Je mag je dromen bekendmaken bij God maar...er staat niet dat je dromen en wensen in vervulling zullen gaan. Er staat dat de vrede van God je hart en je gedachten zullen behoeden in Christus Jezus. Gods plan met ons leven gaat soms heel anders als we hadden verwacht. Zijn plannen niet onze plannen en onze wegen, zijn niet Gods wegen. Gods weg gaat ver boven onze wegen en dromen uit. God vervult niet al onze wensen maar wel al zijn beloften!

God wil niet dat ons leven gaat draaien om ik, ik, ik maar om Hem. Kortgeleden zag ik dit getuigenis en nog steeds ben ik diep onder de indruk. We moeten zo leren om God in het middelpunt van ons leven te zetten. Dat geeft de echte vrede en vreugde die de wereld niet kan geven. Ik ben geschapen om God te verheerlijken om als Jezus in vreugde de ander te dienen. Om Jezus te laten zien aan deze gevallen wereld en niet op zoek te gaan naar onze eigen verlangens en dromen. Misschien staat daarom het idee van de droomboom mij zo tegen.

Hier de video over Rachel Barkey. Een jonge moeder die nog maar kort te leven heeft verteld over haar geloof in God. 
Scherven die samen toch iets moois vormen

5 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor deze persoonlijke overdenking. Ik vind dat je gelijk hebt. Ja, wij hebben onze dromen. Maar die hoeven niet centraal te staan. Hij is ons middelpunt en wij mogen ons helemaal op Hem richten. Hij is de Gever van alles wat we krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. LEUKE BLOGJE, BEN NA EEN PAAR MAANDEN WEER TERUG IN BLOGLAND, AND BEN GAAN KIJKEN,IK VOLG BLOGJES DAT TE MAKEN HEBBEN MET HAKEN, KOKEN, FOTOGRAFIE, EN LEUKE MOMENTEN VAN HET LEVEN, KIJK NAAR OM MEER TE GAAN BEZOEKEN...GROETJES.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. LEUKE BLOGJE, BEN NA EEN PAAR MAANDEN WEER TERUG IN BLOGLAND, AND BEN GAAN KIJKEN,IK VOLG BLOGJES DAT TE MAKEN HEBBEN MET HAKEN, KOKEN, FOTOGRAFIE, EN LEUKE MOMENTEN VAN HET LEVEN, KIJK NAAR OM MEER TE GAAN BEZOEKEN...GROETJES.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die video is zo aangrijpend. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zag u blog via andere blogster, ik volg meestal blogjes die te maken hebben met haken, koken, fotografie, familie, en leuke momenten, ik kijk naar om meer te lezen en te bezoeken, harstikke leuk, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...