zondag 6 maart 2016

De thuiskomst van Rowena van Laura Frantz

De thuiskomst van Rowena van Laura Frantz

"Uw schoonheid moet niet gelegen zijn in uiterlijkheden, zoals kunstig gevlochten haar, gouden sieraden of elegante kleding, maar in wat verborgen ligt in uw hart, in een zacht en stil gemoed. Dat is een onvergankelijk sieraad dat God kostbaar acht." (1 Petrus 3: 3,4)


De roman, de thuiskomst van Rowena speelt zich af in Amerika, halverwege de negentiende eeuw. Steden groeiden door de industriële vooruitgang. Met alle positieve en negatieve gevolgen van dien. Ver daar vandaan groeit Rowena (Wren) kleindochter van de inmiddels machtige scheepsmagnaat Silas Ballentyne op in het eenvoudige en rustige Kentucky. Ze helpt haar vader Ansel, die luthier is, met het maken van snaarinstrumenten. Totdat haar vader een brief krijgt en ze moeten verhuizen naar haar familie in Pittsburgh. Hier komt ze in een geheel andere wereld terecht. Een wereld van etiquette en plichten. Hier wordt van haar verwacht dat ze haar toekomstige echtgenoot zal vinden, die een verrijking zal zijn voor het familiefortuin. Ze wordt klaargestoomd om een goede indruk te maken op de vrijgezelle kapitaalkrachtige heren van Pittsburgh. Rowena leert snel en al gauw weet de aandacht te trekken van vele heren. Maar liefde laat zich niet dwingen.

De thuiskomst van Rowena is een heerlijke romantische roman. De verschillende personen en omstandigheden zijn voortreffelijk weergegeven. Hierdoor word je als het ware meegevoerd naar het leven van de negentiende-eeuwse elite. Laura Frantz heeft zich helemaal verdiept in deze periode geschiedenis. De tijd van de opkomende industrie maar ook de tijd waar mensen zich steeds meer gingen richten op de rechten van de mens en de afschaffing slavernij. Al met al een prettig leesbare historische roman die je in een adem uitleest.

Laura Frantz zelf geboren en getogen in Kentucky weet haar als geen ander haar eigen herinneringen te verweven in haar romans. Het resultaat zijn sfeervolle romans vol passie. Misschien zijn haar romans daarom zo populair. De thuiskomst van Rowena is het derde deel in Laura Frantz’ serie ‘De Ballantyne Kronieken’.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...