dinsdag 11 december 2018

Appelroomtaart

Dit recept heb ik uit het boek van Tricia Goyer, Van naald tot draad'. Het is één van de recepten die ik heb gemaakt. En met succes want iedereen was het over eens dat hij heerlijk smaakte. Ik heb de taart een beetje aangepast. Zodat je niet teveel suiker en slagroom hoeft te gebruiken. Ik geef een recept waarmee je twee taarten kan maken.
Wat heb je nodig?
-2x Appeltaartmix (Je favoriete mix want sommige goedkope merken smaken nergens naar)
-3 eieren (zie pak) waarvan 1 losgeklopt eitje om de bovenkant van de taart in te smeren.
-Roomboter (zie pak)
-8 a 9 Elstar appels
-Kookpudding roomsmaak
-500 ml melk
-1 Citroen
-Bloem, eetlepel
-50 ml slagroom, scheutje
-Kaneel, 2 theelepels
-2 springvormen van 24 cm doorsnede

Hoe maak je het?

Maak in een beslagkom van de 2 pakken appeltaartmix één deeg en laat deze een uurtje rusten in de koelkast. 

Maak ondertussen de kookpudding klaar en laat deze afkoelen. Schil de appels in kleine blokjes en besprenkel ze met een beetje citroensap en citroenrasp. Voeg de kaneel toe. Doe daarna de afgekoelde pudding bij de appels en voeg er een scheutje slagroom bij. Roer er een eetlepel bloem doorheen. 

Verdeel het deeg in 3 stukken. Bekleed met 2 stukken 2 ingevette springvormen. Doe hierin het appelmengsel en bedek met het overgebleven deeg de taarten. Gebruik een losgeklopt eitje om de bovenkant van de taart in te smeren.

Bak de taarten een uur op 175C in een voorverwarmde oven
Koud serveren. (één voor jezelf en één om weg te geven)
Eet smakelijk.


Nog makkelijker gaat het met een appelschilmachine. Die het klokhuis verwijdert en de appel in schijfjes snijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...