woensdag 4 juli 2012

Lekker buiten

Is het dan echt waar? Is de zomer nu dan echt begonnen? Na al die dagen van regen eindelijk weer de tuin in. Wat een onkruid. Gewapend met emmer en schoffel ga ik de ongewenste wildgroeiers te lijf. Henze heeft ook weer moed gekregen om met de tuinklusjes aan de gang te gaan. Hierboven het resultaat. Een tuinbankje. Een houtstekje. En hieronder als je goed tussen de bloemetjes doorkijkt, zie je de nieuwe schuur. De merel heeft eindelijk de houten palen vrijgegeven. (zie een paar blogjes geleden).

Bij het tuinieren hoort ook het oogsten. De aarbeien zijn rijp en ook de zwarte bessen moeten nodig worden geplukt. Ik heb er heerlijke zwartebessengelei van gemaakt. Heerlijk een schepje gelei op koude griekse yoghurt hmmm.


zwartebessengelei
 


 Ook de jongens vermaken zich opperbest. Of ze voetballen, of ze helpen op het land. En door het mooie weer onstond er een grappig verschijnsel. Door het warme land en de koude wind onstond er een hooiduivel. Een windhoosje die al het hooi een wijk hier in de buurt inblies.
Hele tuinen en bomen onder het hooi.


Vele handen maken licht werk.
Windhoosje verplaatst het hooi de wijk in

Onze hond heeft ook de zomer in de bol en gaat in een boekenmandje zitten die ik even buiten had neergezet. Zo'n raar gezicht dat ik er even een foto van heb gemaakt. Mal beest.
Met veel moeite krijgt de hond zijn hele lijf in het veel te kleine mandje.

2 opmerkingen:

  1. nice post thanks for sharing this...looking for to read more of your posts...blessings out arnhem

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke foto's, het is net of ik vanaf het hek mee mag kijken :) Fijn weekend, geniet!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...