woensdag 2 januari 2013

Allemaal veel heil en zegen voor het nieuwe jaar.
Gisteren net zoals half Nederland de familie bij langs geweest. (De andere helft kreeg visite) Oliebollen en nieuwjaarsrolletje komen bijna de oren uit.

Zijn dan nu eindelijk alle gekke dagen voorbij? November en december bij ons een gekkenhuis. Drie verjaardagen, onze trouwdag, dan nog sinterklaasvieringen, Advent en alle kerstvoorbereidingen, Kerstvieringen thuis en in de kerk en als toetje oud en nieuw. Allemaal heel erg leuk en gezellig maar wel ontzettend druk.

We hebben net alle kerstspullen maar opgeruimd en het huis een schoonmaakbeurt gegeven .Het weer werkt ook nog mee. We zijn weer klaar voor een nieuwe start. Net of je weer met een schone lei mag beginnen. Dat slaat eigenlijk nergens op want het leven gaat gewoon door maar zo voelt het wel een beetje. Het is net als dat nieuwjaarsrolletje dat nog opgerold en gevuld met zoete hoop wacht om gegeten te worden.

Zoete hoop? Wat zal dit jaar brengen? Die gedachte maakt me niet altijd even vrolijk. Ik kan daar soms heel somber over worden. Soms slaat de angst me om het hart als ik denk aan alle afschuwelijke dingen die je kunnen overkomen. Maar dan denk ik maar dat Jezus zegt dat we alleen maar op vandaag moeten richten.


 (Mat 6:34)"Wees dan niet bezorgd over de dag van morgen, want de dag van morgen zal voor zichzelf zorgen; elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad". 


Corrie ten Boom verwoordde het ook mooi:  Door je zorgen te maken verdwijnen de problemen van morgen niet maar verdwijnt de kracht voor vandaag. Ja gewoon maar doorgaan met dat wat je hand kan vinden. Weten dat God niet al onze wensen zal vervullen maar wel al Zijn beloften. Met vertrouwen gaan we er weer tegenaan. Hij zal met ons zijn alle dagen van ons leven. 
Zoals elk jaar heb ik weer een nieuwe dagagenda gekocht. Niet om te gebruiken als een agenda maar als dagboek. Ik schrijf er elke dag een stukje in wat me in de stille tijd heeft aangesproken en wat er gisteren allemaal is gebeurd. Oud jaar heb ik mijn oude agenda doorgelezen. Er staan ook wat mooie uitspraken in die me aangesproken hebben en die ik met jullie wil delen.

  • Over christelijke meditatie: "Ik zoek de stilte, niet de leegte"
  • Religie: menselijk opklimmen naar God.
  • Het tegenovergestelde van armoede is niet rijkdom, maar genoeg.
  • Je moet niet zozeer proberen om een goede Christen te zijn (eigen inspanning) maar je moet God de ruimte geven om door je heen te werken.
  • We zijn niet geroepen om God te begrijpen maar om God te vertrouwen.
  • Waarheid kan niet zonder liefde en liefde kan niet zonder waarheid.


Mijn wens is dat we dit jaar steeds meer op de Jezus mogen lijken.
2 Kor 3:18 Wij allen die met onbedekt gezicht de luister van de Heer aanschouwen, zullen meer en meer door de Geest van de Heer naar de luister van dat beeld worden veranderd.


Als de Heer bij ons is, hoeven we niets te vrezen. Zijn oog rust op ons, zijn arm ligt om ons heen, zijn oor luistert naar ons gebed – zijn genade is genoeg, zijn belofte onveranderlijk.
John Newton

1 opmerking:

  1. Een prachtig plaatje van de kat en de leeuw. Heel illustratief. Zorgen maken zit denk ik in de menselijke natuur. Helemaal waar wat Corrie ten Boom hierover zei. Een bijzondere vrouw die ik jaren geleden een keer mocht ontmoeten. Misschien schrijf ik er nog wel eens een blog over. Een gezegend 2013 toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...