donderdag 2 mei 2013

Laatste koninginnedag gevierd.

30 april 2013
De dag dat we een nieuwe koning kregen. 
 
De dag begon met een lekker zonnetje. De kinderen zijn ook vroeg beneden en ik besluit ook maar van bed te komen. We hebben de vlag met wimpel opgehangen en wat oranje ballonnetjes aan het hek bevestigd. Volgens de jongens moesten er ook slingers in huis en zo werd ook binnen alles versierd.

Om 7:30 worden de mensen gewekt door de klanken van de christelijke muziekvereniging de Bazuin die op een kar het dorp rondrijdt. Iedereen krijgt een glaasje oranjebitter of ranje en een stukje oranjekoek. Een leuke traditie, en als je niet uit bed komt dan komen ze je het persoonlijk op bed brengen. Dat was voor mij ook een reden om vanochtend vroeg van bed te komen.

 
Samen met de kinderen even op tv alle landelijke festiviteiten bekeken maar niet te lang want het is gewoon te lekker weer. In de straat staat een springkussen die we samen hebben gehuurd. We houden vandaag een High tea met alle buren. Ieder neemt wat lekkers mee en ik bak nog snel even Monkeybread waarvan ik gister het niet-knedendeeg in de koelkast heb gezet.

Wie heeft er van het brood gesnoept?
 

 
De kinderen vermaken zich geweldig met springkussen, trampoline, voetballen en stoepkrijt.Ondertussen genieten we van koffie met wafels, slagroom en zomerkoninkjes. Daarna de High tea met heerlijke hapjes. Fijn om elkaar weer op deze manier te ontmoeten. Een goede traditie.


 
 
 
Koningsdag. De Koning komt. Ik zie een overeenkomst met de "dag des Heren". Ik las vandaag uit de brief aan de Tessalonicensen. Daar worden we opgeroepen om wakker te zijn. Maar u, broeders en zusters, leeft niet in het donker, zodat die dag u zou overvallen als een dief. Want u behoort allen tot het licht van de dag. We hebben niets van doen met het duister van de nacht.  We moeten dan ook niet slapen zoals de rest van de mensen, maar waken en nuchter blijven.
Net als deze laatste koninginnedag moeten we voorbereid zijn  (vroeg opstaan omdat de mensen anders naast je bed kunnen staan, het deeg voor het brood al klaar hebben). Er rekening mee houden. Ook mogen we aan de buitenkant laten zien aan wie we toebehoren. Dit zijn de oranje slingers en ook in het huis versieringen aanbrengen, goede werken van dankbaarheid.  De Koning komt. Wat een dag zal dat zijn. We zijn door God niet bestemd om veroordeeld te worden, maar om deel te krijgen aan de redding dankzij onze Heer Jezus Christus. Hij is voor ons gestorven, opdat wij samen met hem zullen leven, ongeacht of we nog in deze wereld verkeren of al gestorven zijn. Dan mogen we naar buiten gaan en maaltijd houden, en als kinderen leven voor zijn aangezicht.
 

2 opmerkingen:

 1. Het ziet er echt uit als een fijne dag! Leuk zo'n foto impressie. Ook voor later, om nog een terug te kijken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk al die foto's, sprong in gedachten even mee.
  Knuffels
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...