maandag 2 december 2013

November maand van de feestjes


De laatste maanden van het jaar zijn bij ons goed gevuld. November en begin december staat in het teken van Sint Maarten, de verjaardagen van Jonathan en Daniël en Sinterklaas. In december vieren we nog de verjaardag van Henze en onze trouwdag en natuurlijk Kerst en Nieuwjaar. Zo komen we de donkere dagen wel door. Familie, gezelligheid, lekker eten, cadautjes wat wil je nog meer. Het is als een verwarmend vuurtje in de koude en donkere dagen.

 
 
 
 
 
13 november mocht ik mijn doop gedenken negentien jaar geleden. Het echte licht dat doorbrak in mijn duisternis. Jezus het licht der wereld werd Verlosser en Heer van mijn leven. Dit is waar het echt om draait. Jezus is gekomen om licht te brengen in onze duisternis. Om ons een familie te geven, liefde en 'gezelligheid' en barmhartigheid. Om anders te zijn dan de wereld. 
 
 Laat die gezindheid bij u zijn, welke ook in Christus Jezus was,  die, in de gestalte Gods zijnde, het Gode gelijk zijn niet als een roof heeft geacht, maar Zichzelf ontledigd heeft, en de gestalte van een dienstknecht heeft aangenomen, en aan de mensen gelijk geworden is. En in zijn uiterlijk als een mens bevonden, heeft Hij Zich vernederd en is gehoorzaam geworden tot de dood, ja, tot de dood des kruises.  Daarom heeft God Hem ook uitermate verhoogd en Hem de naam boven alle naam geschonken, opdat in de naam van Jezus zich alle knie zou buigen van hen, die in de hemel en die op de aarde en die onder de aarde zijn, en alle tong zou belijden: Jezus Christus is Here, tot eer van God, de Vader!( Fil 2: 5-11)
 
 
 
 
 
 
 
 

3 opmerkingen:

 1. Fijn he, al die gedenk en feestdagen?! Mooie foto van je doop, ik heb er helaas geen foto van...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alsnog en alvast van harte met al die feestelijke warmte!!

  Sebo
  www.sebohilberts.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laten we ons deze donkere maand koesteren in het Licht van Boven!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...