donderdag 21 november 2013

De jongen, de viool en de meester van Julie Thomas.

"Om te dromen van de persoon die je zou kunnen worden
is zonde van de persoon die je bent."

Julie Thomas



De jongen, de viool en de meester van Julie Thomas.

Een meeslepende roman over de mysterieuze reis van een zeldzame en waardevolle viool. Het verhaal gaat over de 14-jarige Daniël Horowitz, die al op zeer jonge leeftijd tegen wil en dank een ongekend talent heeft. Hij kan zo geweldig vioolspelen dat hij een belangrijk concours wint. Zijn talent komt in de schijnwerpers te staan en daarmee ook het verborgen geheim van de familie. Rafaël Gomez de ontdekker van het veelbelovende talent van Daniël is zo geboeid door het verhaal van de viool dat hij zijn hele carrière op het spel zet om de waarheid boven tafel te krijgen.

De verdwenen kostbare Guarneri-viool en de muziek spelen als een rode draad door het boek.

Het boek speelt zich af in het heden en het in verleden van de tweede wereldoorlog en stalinistisch Rusland. Julie Thomas brengt de rauwe werkelijkheid van onvoorstelbare wreedheid, dood vervolging en overleven knap onder woorden. De roman is dan ook gebaseerd op waargebeurde feiten. Als debuutroman van Julie Thomas vindt ik het ontzettend knap geschreven. Ze heeft zich echt in alle details van het verhaal verdiept en zorgvuldig beschreven. Ondanks alle details blijft het aangrijpende verhaal tot het einde boeiend.

Julie Thomas woont in Cambridge, Nieuw-Zeeland. Ze werkte zeven jaar aan haar roman naast haar fulltime baan als tekstschrijver en producer voor film en tv.

Het boek nodigt uit om de details zelf op internet op te zoeken en omdat ik dit boek als Ebook op mijn laptop zat te lezen liet ik ondertussen de muziekstukken die in het boek worden beschreven op de achtergrond via Youtube afspelen. Zo begon het verhaal voor mij nog meer te leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...