vrijdag 1 november 2013

Review Bemind van Ginny L. Yttrup




 “Mijn duif in de rotskloof, in de schuilhoek van de bergwand, laat mij uw gedaante zien, laat mij uw stem horen, want zoet is uw stem” (Hooglied 2:14)

Sommige verhalen kunnen je leven veranderen. Ze kunnen je gedachten een duwtje geven waardoor je tot een nieuw inzicht komt. Verhalen kunnen je een ander perspectief geven. In het boek van Ginny Yttrup kruisen de levenspaden van drie vrouwen elkaar. Vrouwen met elk een eigen verhaal. Doordat ze elkaar leren kennen worden deze ontmoetingen levensveranderd.

Het boek Bemind  van Ginny Yttrup is gebaseerd op haar eigen ervaringen. Het gaat over de vrijheid die gevonden wordt door te geloven in de waarheid van Gods Woord.  Bij het schrijven van het boek heeft Ginny een maand in Mendocino, Californië gewoond. De plaats waar het verhaal Bemind zich afspeelt. Overweldigd door Gods prachtige schepping stuitte ze op een citaat van Augustinus:

“…En dan gaan mensen eropuit om de hoge bergen te bewonderen, de machtige golven van de zee, de brede stromen van rivieren, de wijde oceaan en de banen van de sterren. Ze gaan bij zichzelf weg en hebben er geen vraag bij…”

Wat is het toch raar dacht Ginny bij zichzelf, dat mensen zich kunnen verwonderen over de 
majesteit van Gods schepping en dan voorbij gaan aan het wonder van zichzelf. Namelijk dat zijzelf ook Gods glorie weerspiegelen. Al sinds de zondeval verstopt de mens zichzelf. Maar God roept ons ook sinds die tijd: “Waar ben je!” en “Kom bij Mij”. Maar de mens verstopt zich en vraagt zich af: “Ben ik het wel waard om geliefd te zijn?”

Ginny Yttrup is een veelgevraagd spreker en coach en schrijver verhalen over onvoorwaardelijke liefde, genade en vrijheid die gevonden wordt in God. Naast het boek Bemind schreef ze ook Gevangen in woorden en Wat verloren was.
Het boek Bemind is een innemend en fris geschreven roman waarin het verhaal van God op een bijzondere manier doorklinkt. Gods waarheid en liefde die mensen heel maakt en bevrijdt. Een roman waarvan het verhaal me veel gedaan en is dan ook van harte aanbevolen.

Ben jij het waard om geliefd te zijn?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...