maandag 4 november 2013

Nick Vujicic, Geen muur te hoog

Bemoedigende en inspirerende overdenkingen in 50 hoofdstukken over het leven van Nick Vujicic.
Hij zit in een situatie die voor bijna iedereen slopend zou zijn maar hij laat zien dat het mogelijk is daar toch op een positieve manier mee om te gaan en daarmee weet hij anderen te inspireren. Hij laat zien dat je bestemming niet afhangt van wat er is gebeurt maar hoe je met die gebeurtenis omgaat

Over zelfaanvaarding en zelfacceptatie, want als je jezelf aanvaard zoals je bent en als je jezelf liefhebt en je geliefd weet door de Vader dan komt er ruimte voor de ander. Je bent je unieke zelf. Wees genadig voor jezelf en neem jezelf niet al te serieus en doe eens raar. Humor is belangrijk, zodat je om jezelf kunt lachen. Durf afhankelijk te zijn en laat zien dat je betrouwbaar bent.

Over leven met beperkingen en Gods plan daarin. Je bent op maat gemaakt. Je hebt geen armen of benen nodig, wat je beperkingen ook zijn, het enige dat God nodig heeft is een bereidwillig hart. Nick Vujicic moedigt aan om niet stil te blijven staan bij je beperkingen maar om je te richten op mogelijkheden. Om actief stap voor stap te zoeken naar jouw doel in je leven. Je bent misschien niet volmaakt maar wel perfect passend voor Gods doel. Vergelijk je daarom ook niet met anderen. Blijf vertrouwen ook als je geduld moet oefenen. Vergroot je kansen door te gaan netwerken, een opleiding te volgen of misschien door te verhuizen. Je kan het verleden niet veranderen maar je toekomst wel. Denk er goed over na welke gevolgen hebben je stappen op langere termijn en bereken de kosten. Gebruik blunders en missers om harder je best te doen. Neem risico's.

Over omgaan met tegenslagen en hoop blijven houden. Laat je niet meevoeren met negatieve gedachten. Dat er tegenslagen zijn in je leven betekend niet dat God niet van je houdt, in die diepe dalen in God juist heel dicht bij je en tegenslagen kunnen je vormen als je blijft vertrouwen. Blijf vertrouwen en geef de hoop niet op. God begaat geen vergissing. Hij verspilt geen tijd. Verander van perspectief en verwacht het beste. Je beleving van de vervelende situatie kan erger zijn dan de werkelijkheid. Besef dat tijden veranderen. Er komen ook weer goede tijden. Opgeven is geen optie. Je zwakheid kan dan juist je kracht zijn. Geef je over aan Gods wil en luister naar Zijn stem. God is groter dan het probleem. Zie jezelf door Gods ogen en de mensen die je liefhebben en durf hulp te vragen. Problemen kunnen buiten proporties worden ervaren door negatieve, vernietigende gedachten. Houd dan het juiste perspectief. Misschien ben je teveel gericht geweest op je eigen kunnen en kracht.

Dankbaarheid voor de goede dingen en maak ruimte voor de ander. Ervaar de genezende kracht van het geven. Er voor de ander zijn maakt het gelukkigst.


Richt je niet op alle verleidingen van de wereld want alles hebben maakt niet gelukkig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...