zondag 8 december 2013

Smakelijcke bounty's


Van die 'goede Sint' heb ik het boek Smakelijck van Williene Klinck gekregen.
Ik voel nu ik 40+ ben, dat mijn lichaam veranderd. Vroeger kon ik gemakkelijk op gewicht blijven. Een paar dagen wat op mijn eten letten en ik was de pondjes weer kwijt. Nu ben ik al bijna 10 jaar hetzelfde gewicht maar het wordt steeds moeilijker om op dat gewicht te blijven. En er is nog iets vreemds. Met mijn 65 kilo had ik vroeger een klein buikje. Nu ben ik nog steeds 65 kilo maar ik lijk soms wel zwanger. Alles begint last te krijgen van de zwaartekracht. Nu zag ik in de Christelijke boekhandel waar ik werk het boek van Williene liggen. Dit ga ik proberen. Niet meer lijnen maar gezond gaan eten.

'
 

Geen voedsel meer met E-nummer, Geen geraffineerde koolhydraten (dat was ik al gewend van Montignac) en zoveel mogelijk verse en onbewerkte producten, veel groente, fruit en zaden en magere vleesproducten.

Er zijn al heel wat leuke receptjes uit het boek die ik heb gemaakt. De groene smoothie kende ik al, alleen mix ik hem nu met een lepeltje lijnzaad. Zelf muesli maken van havermout noten en honing. De pindakaaschocolade met cranberrie en havermout repen met  van pure eerlijke chocolade. Jammie... en ook een heerlijke spaghetti met gehaktballetjes in tomatenwortelsaus.

Vandaag Bounty's gemaakt. Echt makkelijk en lekker. Je hebt wel even tijd nodig om het kokosmengsel te laten opstijven daarom heb ik het recept in 2 delen gemaakt.





Wat heb je nodig:
200 gram kokoscream (santen)
100 gram kokosrasp
1 eetlepel honing
1 eetlepel kokosolie (gezond vet)

150 gram pure eerlijke chocolade 72%


De kokoscream, honing en kokosolie in een pannetje laten smelten en daarna de kokosrasp toevoegen. Bekleed een bakblikje 18x12 met bakpapier zodat het mengsel ongeveer 1,5, 2 cm hoog is en laat het 6 uur opstijven in de koelkast.

De volgende dag heb ik de kokos in kleine blokjes gesneden. en gedoopt in de au bainmarie gesmolten chocolade. In de overgebleven chocolade heb ik een mandarijntje bekleed.














Eet Smakelijck.
 
Kijk ook op haar blog: www.smakelijck.blogspot.com
 

1 opmerking:

  1. OH dat lijkt me lekker!!!!
    Dank je wel voor het delen van het recept.
    Groetjes Wil

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...