maandag 14 april 2014

Waar liefde woont van Johnnie Donley Alexander

Waar liefde woont van Johnnie Donley Alexander

"Uit haar verschijning spreken kracht en waardigheid, de dag van morgen ziet ze lachend tegemoet."
(Spreuken 31: 25)


Londen Augustus 1939, aan de vooravond van de oorlog ontmoeten de Engelse officier Ian Devlin en de Nederlandse kunstenares Alison Schuyler elkaar door het vioolspel van een kleine jongen. Het is liefde op het eerste gezicht maar uit angst voor een tragedie, dat het lot van de familie Schuyler schijnt te zijn, houdt Alison afstand. Volgens haar eindigt ware liefde altijd in een tragedie.

Alison werkt en woont bij haar grootvader die eigenaar is van een bekende kunstgalerie in Rotterdam. Daar ontmoet ze graaf Theodor Scheidemann. Een knappe beschaafde man waar ze als jong meisje al bewondering voor had. In onzekere tijden is het goed om een vriend te hebben onder vijanden. De oorlog breekt uit en Alison gaat werken voor het verzet en probeert een veilige plek voor Joodse kinderen en kunstvoorwerpen te vinden. Nu zal blijken wie ware vrienden zijn. Graaf Theodor is niet zo beschaafd en goedgemanierd als ze had gehoopt. Het gevolg is een zeer spannend verhaal.

Het verhaal begint zonder veel introductie en is daardoor in het begin soms een beetje moeilijk te volgen maar al gauw ontvouwt zich een prachtig verhaal. Langzaam krijgen de personages hun karakter. Een verhaal over liefde, trouw, bedrog en opoffering. Waarin Gods mysterieuze plan groter blijkt te zijn dan het bijgeloof in het lot dat de familie kan treffen.

Auteur Johnnie Alexander Donley schrijft spannende verhalen over intriges en romantiek. Ze is een liefhebber van geschiedenis en fervent onderzoekster naar historische feiten. Ze koestert familietradities en klassieke films. Waar liefde woont is een zeer goede debuutroman. Het is niet zomaar een simpele romance. Het is een realistisch verhaal met diepe karakters en vele spannende wendigen. Diep onder de indruk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...