dinsdag 22 april 2014

Wie zit er op de troon?

Paasweekend. Een weekend waarin van alles wordt georganiseerd. Omdat de Passion dit jaar in Groningen werd georganiseerd was er daar om heen ook veel te doen. Met de kinderen hebben we een Passionwandeling gemaakt.Een wandeling van Haren naar Groningen. Haren werd omgedoopt tot Bethlehem en Groningen werd Jerusalem. Een kleine 10 kilometer. Er zou van alles onderweg te zien zijn van Kerst naar de Kruisiging. Maar onderweg zijn we niets tegengekomen. Waarschijnlijk werd de tekst van de routebeschrijving bedoeld. Toen we eindelijk in Groningen waren hadden we geen puf meer om te kijken naar de voorbereidingen van de Passion. Het begon al te regenen dus zijn we naar huis gegaan. Toch hebben de kinderen genoten.

's Avonds de Passion gekeken met de voeten in een teiltje water. Duizenden mensen in de rij voor het kruis. 
 
Paasfeest het feest dat Jezus voor onze zonden is gestorven en de dood heeft overwonnen. Hij is waarlijk opgestaan. Kerst bracht God bij de mensen en Pasen brengt de mensen bij God. Als we dit offer aanvaarden dan zijn we kinderen van God geworden. Als Jezus Verlosser en Heer wordt van je leven. Als hij mag komen op de troon van je hart. Dan kan je zeggen met Christus ben ik gekruisigd en niet ik leef maar Christus leeft in mij. Ik moet minder worden en Christus meer. We mogen vrijmoedig komen tot de troon van genade om hulp te ontvangen.

Wat een contrast op 2de paasdag. Op het hoofdstation in Groningen staat een troon op de plaats waar weken geleden het verlichte kruis stond. Het is de "throne of games". Een serie op tv waarvan ik wel eens gewelddadige scenes voorbij zie komen. Mensen staan in de rij om te worden gefotografeerd. Een troon van macht gesymboliseerd door zwaarden. Als ik de foto's bekijk zie ik dat onder elke foto staan: All men must die? 
 
 
 
 
Als we zelf op de troon van het leven gaan zitten zal het draaien om macht. Uiteindelijk leid dit naar de dood,  maar als we van de troon afstappen en Jezus op de troon van ons leven laten zitten dan draait het om liefde en genade en zullen we Eeuwig leven ontvangen een leven dat nu al begint. Samen met Jezus door het leven. Steeds meer gevormd worden naar het beeld van de Zoon. Of zoals de tekst die we met Pasen kregen.

Volg dus het voorbeeld van God, als kinderen die hij liefheeft, en ga de weg van de liefde, zoals Christus, die ons heeft liefgehad en zich voor ons gegeven heeft als offer, als een geurige gave voor God Ef 5:1 

Dienaar willen zijn zijn ipv machtig mens.
Maar wie gelooft in een koning
Zonder “luister”
In een spreker zonder woorden
In een leider zonder macht
Maar wie gelooft in een strijder
Zonder wapens
In een God die zich laat doden
In een lam dat word geslacht


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...