maandag 19 mei 2014

Voorjaarskriebels

 
 
Heerlijk dat mooie weer. Na een periode van regen kan je weer extra genieten van het zonnetje. De vogels hebben de nestkastjes in gebruik genomen en in de struiken zitten verschillende merels te broeden. 28 april zag ik de eerste zwaluw weer om het huis zeilen dus die zullen binnenkort ook weer een nestje bouwen.


 En o ja de tjiftjaf (link). Mijn favoriete lentevogeltje die voor mij echt de lente aankondigt was er dit jaar heel vroeg bij. 9 maart hoorde ik hem voor het eerst. Vorig jaar was dat 14 april. en het jaar daarvoor 19 maart. Dit jaar dus extra vroeg. Misschien wel door de zachte winter.

Ook de vetbolletjes die ik had neergelegd werden niet bezocht, zodat ze nu beginnen uit te kiemen. In verschillende tuinen zag ik grappige grasbolletjes hangen.Een minder leuke kant is dat de kraaien nesten leegroven. Het pad achter ons huis ligt bezaaid met lege eierdoppen vleugels en pootjes van jonge vogeltjes. Ik heb het nu maar omgedoopt tot lijkenpadje. 
 

 
Bij ons in Nederland mag de zon dan heerlijk schijnen, in andere landen springen ze juist om regen. Ontstaan er branden en moeten mensen vluchten.

Wij weten zelf ook niet altijd wat goed voor ons is. We hebben kennis van goed en kwaad maar weten er maar moeilijk mee om te gaan. We zijn niet alwetend om er goed mee om te gaan. Het beste is om de boom van de kennis van goed en kwaad links te laten liggen en de vruchten te plukken van de boom die ernaast staat. Namelijk de boom des Levens. Als Jezus je hart mag vullen wijst Hij jou de weg...

Nog een mooi verhaal:


In het begin van de 19e eeuw leefde er in China een boer. Hij was tevreden met zijn leven en genoot van iedere dag. De boer had zeven prachtige paarden waar hij goed voor zorgde en waar hij veel van hield. De paarden leverden hem geld op doordat hij ze werk liet doen voor anderen. Op die manier voorzag hij in zijn levensonderhoud en in dat van zijn familie.

Op een dag liepen twee van zijn paarden weg. Zomaar de bergen in. Iedereen in het dorp kwam naar de boer en leefde mee. "Wat erg voor je", "Wat vervelend" ,"Je zult wel balen". Maar de boer zei "Ik weet niet of het goed of slecht is dat mijn paarden zijn weggelopen".

Na een week kwamen de twee paarden weer terug bij de boer en ze hadden vijf wilde paarden meegenomen uit de bergen. De dorpelingen waren erg blij voor de boer en feliciteerden hem met dit geluk. De boer zei "Ik weet niet of het goed of slecht is dat ik nu vijf wilde paarden erbij heb".

Twee dagen later ging de zoon van de boer de wilde paarden temmen. Toen hij op het tweede paard zat, steigerde deze zo wild, dat de zoon van het paard viel en beide benen brak. Weer kwamen de dorpelingen langs om mee te leven met de boer. Ze vonden het vreselijk wat er met zijn zoon was gebeurd. De boer zei "Ik weet niet of het goed of slecht is dat mijn zoon van het paard is gevallen".

Twee weken later kwam China in oorlog en werden alle jonge mannen opgeroepen om in het leger te komen. Ook in het dorp van de boer kwamen de soldaten langs om de jongens op te halen. Toen ze bij de boer kwamen en zagen dat zijn zoon twee benen had gebroken, lieten ze de zoon thuis bij de boer. De dorpelingen waren weer helemaal blij voor de boer, maar de boer zei alleen "Ik weet niet of het goed of slecht is dat mijn zoon niet in het leger hoeft".


4 opmerkingen:

 1. Dat heb je mooi geschreven ja, we zouden moeten eten van de boom des levens en niet meer van die van kennis goed/kwaad. Het gekke is dat heel veel mensen zich toch liever aan regels houden, dan te luisteren naar de levende stem van de Heilige Geest...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je de foto's zelf gemaakt. Mooie blog. Om over na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De foto's maak ik meestal zelf. Dit keer alleen de Tjiftjaf niet.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...