zaterdag 11 oktober 2014

Family nights

Zoals je ziet zijn er pagina's bovenaan bijgevoegd waaronder een kopje Family Nights. Onder dat kopje kan je steeds de nieuwste ideeën voor een family night vinden.


We zijn met het gezin begonnen met het organiseren van gezinsavonden naar aanleiding van het boek van Focus on the Family. Family nights ken ik uit het blad opwekking maar er is nu (al langere tijd) ook een boek van. Met dit boek kan je avonden voor je gezin organiseren waar je dichter naar elkaar en dichter bij God komt. Ik zie steeds meer gezinnen waar tv en computer het gezin overnemen dus leek het me goed om heel bewust één avond in de week in te plannen waar we echt iets met elkaar doen en waar we echt eens samen gaan nadenken over wat voor ons als gezin echt belangrijk is. Praten over ons geloof, waarden en karaktereigenschappen en dat alles op een ontspannen en vrolijke manier.

De eerste avond hebben we gesproken over de onzichtbare God. "Ook als ik zucht is God in de lucht was het thema". We hebben verschillende proefjes gedaan met onzichtbare dingen. We lieten een papieren bloem openvouwen in het water met deze aankondiging.


We lieten statische elektriciteit zien door ballonnen magisch aan het plafond te hangen. Potloden te bewegen met statische elektriciteit. Een lieten een kaart kleven aan een omgekeerde beker vol water zonder dat het water er uit viel. Er zijn allerlei leuke proefjes te bedenken die zwaartekracht, elektriciteit en magnetisme zichtbaar maken. We kunnen zwaartekracht niet zien en niet voelen. Dat wil niet zeggen dat het er dan ook niet is.

 

Zo is het ook met God. De kinderen kregen een eigen bijbeltje en zochten Johannes 1:18 Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is, die aan het hart van de Vader rust, heeft hem doen kennen. En dan Johannes 4:24  want God is Geest en
Nadat Jezus Christus uit de dood was opgestaan was Zijn lichaam niet gelijk aan de onze. Hij was werkelijk aanwezig en tegelijk kon hij verdwijnen.
Lucas 24:36-39Terwijl ze nog aan het vertellen waren, kwam Jezus zelf in hun midden staan en zei: ‘Vrede zij met jullie.’ 37 Verbijsterd en door angst overmand, meenden ze een geestverschijning te zien. 38 Maar hij zei tegen hen: ‘Waarom zijn jullie zo ontzet en waarom zijn jullie ten prooi aan twijfel? 39 Kijk naar mijn handen en voeten, ik ben het zelf! Raak me aan en kijk goed, want een geest heeft geen vlees en beenderen zoals jullie zien dat ik heb.’

God is niet zichtbaar maar hij laat zich zien in Zijn zoon en ook in de schepping. We bekijken een youtubefilmpje van Newsboys Klik voor film hier

We lezen daarna Gen 1:1 In het begin schiep God de hemel en de aarde God schiep uit niets iets.
 
Psalm 19:1-6
De hemel verhaalt van Gods majesteit,
het uitspansel roemt het werk van zijn handen,
de dag zegt het voort aan de dag die komt,
de nacht vertelt het door aan de volgende nacht.
Toch wordt er niets gezegd, geen woord 
gehoord, het is een spraak zonder klank.
Over heel de aarde gaat hun stem,
tot aan het einde van de wereld hun taal.
 
We gaan een spel doen met dobbelstenen. We hebben 6 dobbelstenen en om de beurt mogen we gooien. Het doel is om alle dobbelstenen op volgorde te gooien. Dat is onmogelijk. Net zo onmogelijk dat de schepping toevallig zou zijn ontstaan. Je moet wel dwaas zijn om te denken dat de aarde toevallig is ontstaan. Lees maar eens psalm 14:1 Dwazen denken: Er is geen God
 
We geloven in een onzichtbare God die de wereld heeft geschapen en bestuurt. We sluiten de avond af met een kokostaart die we in het begin van de avond samen hebben gemaakt en een uur in de oven moest. Het was een gezellige avond.
 
Kokostaart: 4 eieren, 170 gram bastersuiker, 60 gram zachte boter, 90 gram gezeefde bloem, snufje zout, halve theelepel bakpoeder, 425 ml melk, 110 gram gemalen kokos, halve theelepel vanille-extract. Taartvorm van 24cm doorsnede.
 
Hoewel we samen alle ingrediënten in de taartvorm hebben gegoten is de taart onzichtbaar in tweeën gedeeld.
 
 

3 opmerkingen:

 1. Wat mooi. Hoelang ben je daar mee bezig?

  Ik geef mijn zoon geloofsonderwijs . Hij is 10. Hij zou het echt niet leuk vinden om dingen te knutselen. Maar samen lezen en bezigzijn wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De lessen duren ongeveer een uurtje. De lessen zijn zo dat je ook je eigen ideeën kwijt kan.

   Verwijderen
 2. leuke blog, ik vondt u via andere blogger..zal zeker volgen...groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...