maandag 2 maart 2015

Huis van herinnering van Karen Kingsbury

Huis van herinnering van Karen Kingsbury

"Wat zal ons scheiden van de liefde van Christus? Tegenspoed, ellende of vervolging, honger of armoede, gevaar of het zwaard? Er staat geschreven: ‘Om u worden wij dag na dag gedood en afgevoerd als schapen voor de slacht.’ 37 Maar wij zegevieren in dit alles glansrijk dankzij hem die ons heeft liefgehad. Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, engelen noch machten noch krachten, heden noch toekomst, hoogte noch diepte, of wat er ook maar in de schepping is, ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer."(Romeinen 8: 35-39)

Dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is daarover schrijft Karen Kingsbury in het nieuwe en laatste boek over de familie Baxter. Het boek begint met het overlijden van het pasgeboren meisje Sarah. Ondanks het grote verdriet groeit er hoop en heeft dit korte leventje een grote impact op alle leden van de familie. Zij worden stilgezet bij de broosheid van het leven en de dingen waar het echt om draait: De liefde… en de keuzes die ze maken. De goede herinneringen zijn het geschenk van het leven dat je meedraagt en de vruchtbare grond voor nieuwe keuzes. Het leven gaat door en dat niet zonder vele beproevingen van alle familieleden.

Huis van herinnering is een realistisch geschreven roman. Karen Kingsbury weet als geen ander de stille stem van ons hart te verwoorden. Ze schrijft over de innerlijke gesprekken die mensen voeren en hoe God door moeilijke omstandigheden toch goede dingen voortbrengt voor mensen die daar oog voor hebben. Een prachtige roman waar hoop en liefde de hoofdrol spelen. Ieder persoon met zijn eigen karakter. Dit laatste boek was voor mij het eerste boek dat ik over deze familie las en ik kan vertellen dat de boeken prima afzonderlijk te lezen zijn. Het ‘nadeel’ is wel dat ik nu ook alle andere delen wil lezen.

Huis van herinnering is het derde deel van de serie Samen onderweg. Eerder verschenen Dag van vreugde en Zomer van hoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...