vrijdag 21 augustus 2015

Een nieuw schooljaar


Hier in het noorden is de vakantie voorbij. De eerste week zit er weer op voor de kinderen. De oudste gaat nu naar het voorgezet onderwijs. Een hele verandering. Vroeg op en 8 kilometer op de fiets.

De dag voor de eerste schooldag zie ik berichten op tv dat zo aan het begin van het jaar de meeste ongelukken plaatsvinden en dat daar vooral brugklassers bij betrokken zijn. Aaaah,  zulke berichten wil ik helemaal niet horen! Ik wil die zorgen niet aan mijn zoon laten zien... Hoe het zal gaan?...Ik probeerde niet aan negatieve dingen te denken en geen bezorgde moeder uit te hangen. Het lukte me om alleen"Veel plezier" te roepen en daar ging onze grote zoon.

 (Ik had nog allemaal bezorgde woorden willen toevoegen zoals: kijk je uit, goed recht blijven rijden, afstappen bij het oversteken etc etc. maar ik hield me in) Maar zou ik daarmee enige invloed kunnen hebben in wat hem overkomt. Denk ik nou echt dat ik de touwtjes van zijn leven in mijn hand heb???Nee, ik moet loslaten. Mijn eigen wil over zijn leven moet ik loslaten opdat God Zijn wil in het leven van mijn zoon kan doen. Een beetje krampachtig leg ik in gebed het leven van mijn kinderen in Gods hand. Zelf kan ik toch niets doen.Maar toch merkte ik dat ik de eerste dag toch ook zelf flink zenuwachtig was. Alsof in flinke storm mijn hart liet bruisen.
Via facebook kreeg ik een berichtje binnen van een oud lied van Ocean: Put your hand in the hand of the man who stilled the water, put your hand in the hand of the man who calmed the see...Leg je hand in de hand van de man die het water tot zwijgen bracht,,,

Wat een mooi lied denk ik dit is precies wat ik nodig heb. Ja Heer wilt U de storm in mijn hart tot bedaren brengen. Op dat moment tingelt mijn mobieltje om aandacht, Mijn dagelijkse woord Bijbeltekst

komt binnen...het is uit Marcus 4:39

En Hij, wakker geworden, bestrafte de wind en zei tegen de zee: Zwijg, wees stil! En de wind ging liggen en er kwam een grote stilte.

Wauw wat een antwoord Heer. U doorgrond en kent mij. U verstaat van verre mijn gedachten en antwoord mij.

2 opmerkingen:

  1. Mooi, hè, dat God precies de Woorden geeft, die je op dat moment zo kan gebruiken. En dat Hij t niet gek vind dat je bezorgd bent, maar je gewoon bemoedigd! Wauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi, als dat gebeurt. En ja, soms meoten we de stormen het zwijgen opleggen, net als Jezus deed!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...