donderdag 20 augustus 2015

Water walker van Ted Dekker

Water walker van Ted Dekker

“Wanneer u bij mijn woord blijft, bent u werkelijk mijn leerlingen. U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.”(Johannes 8:32)

Alice Ringwald dochter van de overleden senator James Ringwald is dertien jaar als ze wordt geadopteerd. Het vreemde is dat ze helemaal niks meer weet van haar verleden. Op een dag staat er een man voor de deur die verteld dat ze Eden heet en dat haar biologische moeder haar wil zien. Hij ontvoerd haar naar een afgelegen gebied in de moerassen van Louisiana. Ze lijkt, voor de mensen die haar zoeken, van de aardbodem te zijn verdwenen. Hier ontmoet ze haar dood gewaande biologische moeder en haar gehandicapte broertje. De gemeenschap waarin ze terecht komt houdt er vreemde rituelen op na. Langzaam begint ze de gang van zaken normaal te vinden totdat ze door een ontmoeting met een mysterieuze man tot inzicht komt en de waarheid leert kennen. De motieven voor haar ontvoering blijken niet zo zuiver te zijn als ze had gedacht. Langzaam leert ze te vertrouwen op een liefdevolle God en niet meer op regels van mensen.

Een spannende psychologische thriller met een beklemmende sfeer waarin angst en vrijheid, schuld en vergeving de hoofdrol spelen. Bijbelteksten worden op zo'n manier verdraaid dat ze een hele andere betekenis krijgen. Langzaam maar zeker zie je mensen meegezogen worden in de gedachtegang van een sekte. De karakters van personages en hun denkwereld worden trefzeker neergezet en mede hierdoor blijft het boek spannend tot de laatste bladzijde. Een boek die je in een keer uit wil lezen.

Ted Dekker (24 oktober 1962) is schrijver van meer dan 35 bestsellers. De meeste van zijn boeken zijn spannende thrillers met onverwachte wendingen en onvergetelijke karakters. Hij maakt vooral naam onder de fictie fans. Ted Dekker is zoon van zendelingen en is opgegroeid in de rimboe van Indonesië. Deze ervaringen hebben zeer zeker zijn fantasie beïnvloed. Pas begin jaren negentig is hij begonnen met schrijven en is niet meer opgehouden. Hij is nu full-time schrijver en woont met zijn vrouw en dochters in Austin, Texas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...