zondag 5 juni 2016

Soms ben ik het zo zat

Ik ben het zo zat om Christen te zijn, 

ik wil alleen maar Jezus volgen.  


Soms ben ik het zat om naar de kerk te gaan. De kinderen hebben geen kindernevendiensten meer en de preken zijn zooo verschrikkelijk saaaaaaaai. Predikanten met wollige taal die onbegrijpelijke woorden met spitsvondige dubbele betekenissen uitkramen. Zucht...ik kan de kinderen geen ongelijk geven ik vind het ook saai en als we thuiskomen discussiëren we met elkaar wat er aan de preek niet heeft gedeugd als er weer eens een vrijzinnige predikant op de kansel stond. Ik vraag me wel eens af wat voor zin het nog heeft om naar de kerk te gaan.

Ik weet het. Je gaat met verwachting dat God door zijn Woord en de mensen zal spreken en het is fijn om medechristenen te ontmoeten en te bemoedigen. Maar het valt soms tegen en doet het pijn dat je steeds meer weerstand ontdekt bij de kinderen en jezelf. Echt ik geloof met alles wat in me is in God en ik wil Jezus volgen.

Veel van ons werk is gebaseerd op onze eigen kracht, inzicht en liefde. Ook ik schiet zo verschrikkelijk te kort in liefde betonen, wijs te zijn. Doe en zeg domme dingen en stoot mensen soms regelrecht af. Ben ik wel een goede ambassadeur van Christus? Op zulke momenten kijk ik naar mijn eigen kracht en situatie en zinkt me de moed in de schoenen. Dieper en dieper draai ik met een cirkeltje de diepte in. Steeds negatiever en bitterder.

In Afrika leerde  ik een lied.
I am making a journey with Jesus 
He wil never fail me. 
When I walk by sight 
I see the trouble all around me. 
When I walk by faith 
I see the son of God beside me.  
Satan can not be against me 
Nothing can not be against me 
I am making a journey with Jesus.

Ons leven is een reis met Jezus Hij zal mij nooit verlaten of ontbreken. Als ik met mijn ogen kijk dan zie ik de problemen om me heen maar als ik wandel in geloof dan zie ik Jezus overal om me heen. Niets kan mij scheiden van Christus! Waarom vertrouw ik nou niet gewoon en blijf ik kijken naar de omstandigheden ipv Gods beloften. Als wij geënt blijven op wortel van Christus dan zullen we Geestelijke vruchten gaan dragen. Dan zal Christus in ons zichtbaar worden. Liefde, blijdschap, vrede, goedheid en ook trouw....


Ik wil niet langer religieus zijn en regeltjes volgen ik wil de Heere dienen. 


Vruchten die we uit onszelf niet kunnen laten groeien. Mensen kunnen alleen dingen produceren. Producten maken. De mensen die Christus niet kennen kunnen ook liefdevol zijn, blij zijn en vredevol leven maar dit blijven producten die uitgegroeid zijn uit de omstandigheden. Als de omstandigheden veranderen zullen ook deze producten verdwijnen. De vrucht van de Geest is niet gebonden aan omstandigheden maar aan Christus. Dat is een blijvende vrucht ook als de omstandigheden heel erg tegen vallen. God geeft ons de belofte dat Hij ons hart en gedachten zal behoeden behoeden in Christus Jezus met een vrede die alle verstand te boven gaat. Kijk niet naar de omstandigheden, zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid en niet je eigen gerechtigheid..

Heer leid ons op Uw weg.

Je bent niet alleen. Christus staat naast je. Kijk naar de vogels in het veld. Ze zaaien niet en maaien niet en vullen geen schuren en toch voedt de hemelse Vader ze. Gaan wij ze niet verre te boven. Vertrouw maar gewoon!!! Ook als het tegenvalt.

4 opmerkingen:

 1. Wanneer je in de kerk niet groeit en je kinderen er niet geestelijk worden gevoed mag je je wel afvragen of je nog op de goede plek zit. Ik ben nu samen met mijn verloofde aan het zoeken naar een gemeente waar wij ons beiden op onze plek voelen. Een plek waar we worden uitgedaagd in het volgen van Jezus. Een plek waar we levend geloof ervaren. Dat is zo belangrijk. Geloven doe je niet alleen, dat doe je samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn man en ik ervaren allebei dat de gemeente waar we nu heengaan de plek is waar God ons wil hebben. Ik mopper nog al eens omdat ik het zo heel anders gewend ben en moet meer leren vertrouwen dat werkelijk geloof van Hem komt. Geloof komt van binnen en mag je naar buiten uitdragen. We zien in deze gemeente ook dingen ten goede veranderen. Mensen die door God worden aangeraakt. We moeten leren kijken naar Gods werk en niet ons eigen gestuntel. Ik heb misschien niets met religie (religieuze regeltjes) maar ik heb alles met Jezus (genade)...Ik laat de hoop niet varen en bid voor Gods werk in deze kerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als jullie zeker weten dat dit jullie plek is dan zal het ten goede veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor het stukje en voor je antwoord op de reactie van Anne. Het kan zomaar veranderen in een kerk. Blijf bidden!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...