zondag 28 augustus 2016

Nagenieten

De laatste dagen van de zomervakantie tikken voorbij. De agenda's worden weer gevuld en langzaam begint de routine de overhand te nemen. Tijd gaat de scepter weer zwaaien. Aan de ene kant is het gedaan met de vrijheid maar aan de andere kant geven de grenzen van de tijd ook weer een andere vrijheid waarbinnen ik me kan bewegen. Eindelijk weet je weer een beetje waar je aan toe bent en heeft ieder weer iets om handen.
Deze heide groeit wel in een heel bijzondere vorm.
Hier in huis was de vakantie niet altijd zo plezierig. Mam, ik verveel me en weet niks te doen, zijn zinnen die hier regelmatig werden gebezigd. En als je ziet dat de ander niet lekker in zijn vel zit kan jezelf ook niet meer voluit genieten dus samen weer iets leuks zoeken. We hebben ons gelukkig niet heel veel hoeven vervelen. Er was ook genoeg te doen. We hebben namelijk een vakantiehuisje gekocht ipv gehuurd. Een heel avontuur, die ons gelukkig heel goed is bevallen. Het huisje staat in de Harz in Duitsland. Een mooie omgeving waar veel te zien is. Waar we naast het werken in de tuin. (waar ik gelukkig veel lol aan beleef) 

Ook hebben we leuke uitstapjes gemaakt. Na 2 weken wilden we nog niet naar huis. En nu kijken we terug naar leuke momenten die we samen als gezin beleefd hebben en stappen we weer de wereld in.

We hebben weer frisse moed en zin. Benieuwd wat dit jaar weer brengen zal. Allebei de jongens staan spannende tijden te wachten. Allebei gaan ze naar een nieuwe klas. Daniël gaat met 11 jaar voor het eerst naar het voortgezet onderwijs en Jonathan mocht opstromen naar een andere klas. Wat gaat de tijd toch snel. Steeds meer loslaten en de zorgen in Gods handen leggen. Alle voorbereidingen zijn in ieder geval gedaan. De schoolspullen zijn gekocht, de boeken gekaft, tassendragers zijn bevestigd en de fietsverlichting is gecontroleerd. En dan heb ik het nog niet eens over alle andere dingen die beginnen en waar weer voorbereidingen voor nodig zijn. De vakantie is al bijna weer vergeten. Nog even nagenieten...Dit wiel vonden we in de tuin
1 opmerking:

  1. Serieus? Een huisje gekocht? Zit daar veel werk in. je moet het natuurlijk ook onderhouden. En verhuren. Succes voor de kinderen als ze weer naar school gaan. Hoop dat ze gauw aan het nieuwe rite wennen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...