zaterdag 27 augustus 2016

Waarom geloof je?

Waarom geloof je? Kan je zeker weten? Twijfel je dan nooit? Er zijn zoveel mensen met elk weer een eigen idee over God of geen God. Allemaal vragen die ik op me afgevuurd kreeg? Ehh nou, hakkelend kwam ik niet uit mijn woorden en het gesprek ging al weer verder. Maar de vragen bleven haken in mijn hoofd. Ja waarom geloof ik en weet ik zo zeker dat ik mijn hele leven wil toewijden aan het geloof.

Geloof......zo'n beladen en zwaar woord.

Ik denk dat het niet het geloof is waar ik me aan toewijd maar het is een Persoon die ik elke dag dichtbij weet en ervaar. Een ander woord voor geloof is vertrouwen. Vertrouwen op de woorden die Jezus sprak. "IK BEN MET JE". God is dichtbij. God is Liefde...

Dit zeker weten, is een diepe zekerheid die door verschillende ervaringen en wonderen zijn  bevestigd. Oh er sluipt wel eens twijfel naar binnen. Ik herinner dat ik met een Christelijke studentvereniging naar een kloosterweekend zou gaan. Ik had nog maar pas God heel dichtbij ervaren. In de bus overviel me de twijfel. "Waar ben ik mee bezig. Zou God bestaan? Help, Ik voel U niet meer Heer" De bus stopte. Bij mijn raampje stond een lantaarnpaal. Op ooghoogte was een sticker. Er stond: "Vertrouw op Mij, jezus".

Dit soort dingetjes gebeurden vlak na mijn bekering wel zo vaak dat ik er niet meer om heen kon.

Dat deze dingen mij zo vaak overkwamen kwam ook dat ik met al mijn vragen gelijk naar God ging. Gewoon schietgebedjes. Bidden is zo belangrijk stel je vragen maar en je zult zien dat God gaat antwoorden. Lees Zijn Woord. Lees wie God is en wie Hij voor je wil zijn. Bijvoorbeeld in de Psalmen.  Hij heeft alles gegeven en is heel dichtbij. Hij is de schaduw aan je rechterhand. De rots en schuilplaats waar je je veilig mag weten.

Vertrouw maar gewoon. Hij is er!!! Leer Zijn liefdevolle nabijheid kennen. Ga Hem danken.

Mooi getuigenis:

https://xpeditionglory.com/2016/05/ik-voelde-niets/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...