maandag 14 november 2016

God spreekt.


Al vaker heb ik over dit onderwerp geschreven. God spreekt op verschillende manieren maar meestal spreekt God door Zijn Woord. Het is zo belangrijk om de Bijbel te blijven lezen. Daar doorheen kan God tot je spreken. Lezen met een verwachtend hart al je vragen en verlangens bekendmaken.

Zo ook dit keer. Mijn zoon stuurde mij een Whatapp berichtje. "Mam, ik heb iets heel doms gedaan". Hij wilde het persoonlijk aan mij vertellen als ik hem zou ophalen. Allerlei doemscenario's door mijn hoofd. Eerst maar bidden: "Heer, U weet wat er aan de hand is. U weet ervan. Wilt U, wat het ook is het ten goede keren". Met dit gebed ging ik op pad.

Mijn zoon vertelde wat hij gedaan had en hoe hij spijt had van zijn daad. Hij had ruzie gehad met een andere leerling en had het alweer goed gemaakt. Hij vertelde dat hij eerlijk wilde zijn en het daarom ook aan mij vertelde. Ik vertelde dat ik het fijn vond dat hij eerlijk was en dat, dat het allerbelangrijkste is. Zo hadden we samen een fijn gesprek.

's-Avond na het eten lezen we altijd uit een stilletijd boekje. Mijn zoon las voor. Het ging over iemand die iets verkeerd had gedaan en besloot het allemaal toch eerlijk vertellen ondanks de straf die misschien boven zijn hoofd hing. Het was precies hetzelfde als wat mijn zoon was overkomen. Ook hij had door zijn eerlijkheid geen straf gekregen maar kreeg genade.

Hè, riep mijn zoon uit. "Hoe kan dat? Dit kan toch helemaal niet". Hoe weet dit boekje nou wat er gebeurd is. Ik vertelde dat God het kwade weer ten goede kan keren en ons iets wil leren. Hij heeft Alles in Zijn hand. Dit verkeerde gedrag werd omgekeerd in een liefdevolle les.

1 opmerking:

  1. Gaaf zeg., dat je dit deelt! Inderdaad zo is God! Ik hou van Zijn manier van meedenken!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...