zaterdag 10 december 2016

Vervelende tieners :-)

Een blogje over tieners die zich vervelen, en ja dat is vervelend, voor mij maar ook voor henzelf.

Yeah, weekend en even bijkomen van de drukke schoolweek. Even lekker niks. De jongens (12 en 14) zitten achter de playstation, tv, mobieltje of computer. Als het maar een beeldscherm heeft dan vervelen ze zich niet. Voor eventjes vind ik het niet erg. Maar niet te lang. Zodra ik verbied om nog langer achter een beeldscherm te zitten worden ze boos.

"Wat moeten we nu doen dan?" Uit protest hangen ze voor me op de bank om te laten zien dat het leven zonder beeldscherm echt ondragelijk is. Luidruchtig zuchten ze: "We vervelen ons dood, en we gaan echt niet naar buiten. Wat moeten we daar doen, in de kou zitten of zo". Boos en dreigend kijken ze me aan. "Een spelletje Rummikub of zo?" Stel ik voor. "Mam, serieus, doe normaal, we gaan echt geen saai spel spelen." Vroeger wist ik nog wel wat leuke dingen. Maar de tijd van Lego, stoepkrijten, verkleden, hutten bouwen, voetballen, schilderen, brooddegen en knutselen is helaas voorbij. Voor kinderen zijn deze ideeën leuk.

Pff, het valt niet mee om moeder te zijn van tienerjongens. Voor tienermeiden zou ik 100 leuke dingen kunnen bedenken maar voor jongens....Die hebben geen zin om iets te koken of te stylen. Soms willen ze nog wel helpen koken, hout kloven of de kamer opruimen, maar dat kan je ook niet elke dag doen. Ook shoppen vinden ze nog wel leuk maar dat kost weer te veel. Stoeien vinden ze ook erg leuk maar dat gaat al gauw veel te hardhandig en eindigt als het verkeerd gaat in echte boosheid. Ze moeten al zo veel en nu moeten ze van mij ook nog iets leuks doen.

Iemand zei eens dat vervelen juist goed is want daar worden ze creatief van. Nou...bij ons dus niet. "Pak ze aan en laat ze meehelpen in het huishouden...", ja soms kunnen ze meehelpen met heel veel ongezellige tegenzin, dat helpt niet echt bij verveling. Ik kan dus niks verzinnen en inmiddels zijn de jongens weer naar boven gevlucht. Laat me raden...ja, hoor de mobieltjes zijn weer tevoorschijn gehaald.

Laat maar zitten. Doelloos laat ik me ook achter een beeldscherm zakken. Ik besluit een kaartje naar iemand te schrijven. Ik pak de kaartendoos en in het kaartje dat ik uitkies zit nog een kaartje. Een wel een heel toepasselijke kaartje.Wauw, dank U Heer, ik ga bidden!!! Help me een goede moeder te zijn. Wilt U de tieners aanraken en inspireren. Wilt U mij liefde en kracht geven om ze te leiden om goede keuzes te maken.
Inmiddels is de jongste met een vriendje buiten aan het voetballen. De oudste speelt nu online met een vriend. Misschien wil ik wel te veel. Vervelende moeders ook...

Herkenbaar? en heb je tips? Ze zijn van harte welkom. Ondertussen zal ik ook zelf wat leuke dingen gaan bedenken en kom er een volgende keer wel op terug.


2 opmerkingen:

  1. Wat een uitdaging; tienerzonen. Zo te lezen houden ze ook niet van boeken lezen? Daar ben ik mijn tienerjaren mee doorgekomen. Maar ja, dat was voor het digitale tijdperk. Wens je Zijn zegen bij het opvoeden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er eentje van twaalf. Precies als bij jou. Maar nu hebben we mikado ontdekt. Duurt niet zo lang en geeft toch een leuk moment. Eventjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...