zaterdag 27 mei 2017

Balans in je leven

Hoe vind je balans in je leven? Ben je pas tevreden als alles op rolletjes loopt of kan je ook in de hectiek van alle dag rust ervaren. Laat je, je gevoel afhangen van gebeurtenissen of kan je toch met vertrouwen boven de situatie blijven staan?

Gevoel en verstand strijden dagelijks om de voorrang maar ik heb gemerkt dat geloof/vertrouwen ze beide in bedwang kan houden. Een diep vertrouwen dat God boven en onder elke situatie aanwezig is. En ook het besef dat ik Gods geliefde dochter ben los van wat ik kan, wat ik doet, wat ik bezit of wat anderen over mij zeggen.

Door het geloof /vertrouwen heb ik een basis gekregen waardoor ik veel minder afhankelijk ben van de omstandigheden. Door het geloof heb ik vaste grond onder de voeten gekregen. Een diepe tevredenheid onder elke omstandigheid. Of zoals Paulus het zegt: "want ik heb geleerd met de omstandigheden, waarin ik verkeer, genoegen te nemen." Gods liefdevolle genade is genoeg.

Bij de duivel is alles precies andersom. Hij zal je altijd wijzen op je tekorten. Al vanaf Genesis waar hij Eva verleidde door haar aan te praten dat ze nog iets mistte tot de verzoeking in de woestijn waar hij Jezus vroeg zichzelf te bewijzen. ("En de verzoeker kwam en zeide tot Hem: Indien Gij Gods Zoon zijt,...") We komen niet tekort en we hoeven onszelf niet te bewijzen. We zijn Gods geliefde kinderen.

Een mens heeft een verlangen om zichzelf te bewijzen. Maar als je Gods leert kennen en Zijn liefde aanvaard dan heb je geen bewijs meer nodig en dan hoeven we onze identiteit niet meer te verdienen.
Dan zijn ook alle bewijsstukken die tegen ons getuigden weggedaan:
.
"Door het bewijsstuk uit te wissen, dat door zijn inzettingen tegen ons getuigde en ons bedreigde. En dat heeft Hij weggedaan door het aan het kruis te nagelen: Hij heeft de overheden en machten ontwapend en openlijk tentoongesteld en zo over hen gezegevierd." 

In Christus zijn we een nieuwe mens. Deze vaste grond geeft de juiste steun om de balans in je leven te houden. Deze vaste grond geeft rust en (te)vrede en het verlangen om in dankbaarheid Gods Liefde gehoorzaam te zijn. Door Gods Geest worden we van binnen veranderd en vinden we de juiste balans door onze ogen gericht te houden op Jezus Christus, de Voleinder van ons geloof. God veranderd ons als we Zijn Liefde/Zijn Geest laten regeren in ons hart.

Natuurlijk zijn er rotdagen en dagen dat alles anders gaat dan je had gedacht maar dan heb je wel de keuze ga je ten onder aan wrok of zelfmedelijden of kies je te blijven vertrouwen. Ren dan naar God toe. Hij geeft je troost, rust en goede raad als je alles aan hem toevertrouwd. Hij is de vaste grond onder je voeten als je dreigt te vallen. Hij draagt je boven elke (on)balans uit over de golven van het leven.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...