zaterdag 24 november 2018

De taartwinkel van Pinecraft trilogie van Tricia Goyer & Sherry Gore

De taartwinkel van Pinecraft trilogie bestaat uit de boeken 'Met liefde gemaakt', 'Zaadjes van Hoop' en 'Van naald tot draad'. Het gaat over de Amish zusjes Miller die samen met hun ouders naar het zonnige Pinecraft verhuizen. Een hele omschakeling, die voor elk zusje een andere uitwerking heeft.

De taartwinkel van Pinecraft trilogie begint met het boek 'met liefde gemaakt'. Lovina Miller is de oudste dochter uit het Amish gezin. Ze droomt ervan een taartwinkel te beginnen. Niet alleen omdat ze van koken houdt maar om een plaats te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en delen. Ze krijgt hulp van een man die niet al te best bekend staat. Dit boek gaat over onverdiende genade, opofferende liefde en nieuwe kansen.

Het boek 'Zaadjes van Hoop'. Gaat over Hoop Miller die haar identiteit haalt uit haar kennis over planten en bloemen. Ze vind het heerlijk om in alle rust te kunnen werken in haar eigen tuin. Maar als ze verhuizen naar Pinecraft, Florida krijgt ze te maken met een veel warmer klimaat. Ze  moet veel meer moeite doen om iets te laten groeien. Achter de taartwinkel van Lovina kan ze een tuintje beginnen maar zal die tuin dan wel moeten delen. Het boek gaat over je identiteit in God vinden en leren om anderen door Gods ogen te zien.

Het laatste boek is 'Van naald tot draad' in het Engels heet het boek 'Sew with Joy'. Het boek gaat over het zusje Joy Miller. Ze werkt in de stoffenwinkel van haar oude vriendin Elizabeth. Als er Englisher in Pinecraft komen om een film te maken over de Amish, komt ze toevallig met ze in contact en blijkt hen goed te kunnen helpen. Dit tot ergernis van haar verloofde. De beweegredenen om deze Englischer te helpen is uit een bewogen hart en niet uit ijdele motieven. Dit boek gaat over verbroken relaties. Gescheurde relaties kunnen hersteld worden en uit iets ouds kan soms iets moois gemaakt worden. Soms zijn we zo bezig met onze eigen overtuiging dat we vergeten onze naasten lief te hebben.

Geweldig hoe Tricia Goyer die thema's door het boek weeft. Elk boek heeft een andere dochter als hoofdpersoon en een ander thema. Elk hoofdstuk begint met een Amish gezegde en eindigt met een heerlijk Amish recept. Al vele recepten heb ik uitgeprobeerd en ze waren overheerlijk, al moet ik wel zeggen dat de meeste recepten wel echte caloriebommen zijn. Maar de appelroomtaart was de laatste verjaardag een enorm succes. De volgende keer zal ik het iets aangepaste receptje hiervan delen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...