maandag 14 december 2020

Verwachtend hart

Advent, verwachtingsvol kijken we naar wat komen gaat. Vertrouwend op datgene wat God heeft beloofd. We leven toe naar de komst van de Messias. Niet alleen gedenken we dat met Kerst maar ook verwachten we Zijn komst in de toekomst. 

Maar het allerbelangrijkste is Hem elke dag te verwachten in de kleine dingen van alle dag. Verwachtingsvol leven en Zijn hand zien onder elke situatie. Want Hij is met ons alle dagen van ons leven. 
Vaak lijkt het leven saai en kan de sleur toeslaan. Het leven van alle dag. Het leven om het leven zelf. Het verwachtingsvol uitkijken kan naar de achtergrond verdwijnen door zorgen en teleurstellingen. 

Kunnen we nog genieten van datgene wat God ons nu geeft. Zijn nabijheid. Ook in de situaties waar het soms zo donker kan zijn. Wordt Kerst daarom mischien op de donkerste dagen van het jaar gevierd. Om licht en hoop te brengen in de donkere periode van ons leven. 

Omdat onze zoon het 'echt gezellig' wilde maken met een boom, hebben we dit jaar sinds lange tijd weer een kerstboom in huis. Ik vond het niet Bijbels om een boom in huis te zetten maar nu in deze tijd maken we het toch gezellig.

En ook hebben we samen met de buren onze huizen met lichtjes versierd. Zelf denk ik dat je best mag genieten van de Kerst. Inclusief de boom, lichtjes en kerstballen. Het draait namelijk om onze hartsgesteldheid en niet om uiterlijke dingen. (kol. 2:16) God geniet als we Zijn nabijheid zoeken en vieren.

Zo mogen elke dag weer vol verwachting wandelen aan Zijn hand. Zijn liefde delen met de mensen om ons heen. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...