zondag 17 januari 2021

Feeling blue...

"Een bedrukt mens lijdt een triest leven, maar een vrolijk hart geeft levenslust." 
(Spreuken 15:15 HTB) 

De derde maandag van januari staat bekent als de meest deprimerende dag van het jaar. De gezellige feestdagen zijn voorbij en de werkweek gaat weer beginnen. De donkere dagen duren maar voort en de volgende vakantie laat nog even op zich wachten. Daarnaast zijn ook de meeste goede voornemens voor het nieuwe jaar gesneuveld.

Maar als je kijk op het leven ervan uit gaat dat het geluk In het verleden of in de toekomst ligt dan zal je nooit gelukkig kunnen worden. Als je kijkt naar wat je niet hebt zal je nooit zien wat je wel hebt. 
Maar geluk gaat nog veel dieper dan alleen in het nu proberen te leven. Werkelijk geluk is niet verbonden aan omstandigheden. 

Geluk en vreugde zoals die in de Bijbel wordt bedoeld is verbonden aan God zelf. Want er staat:
"Verblijdt U ten allen tijde." 
(1 Tessalonicenzen 5:7) 
De Bijbel geeft ons de opdracht om altijd blij te zijn. Maar wij kunnen onszelf niet oppeppen en net doen of we altijd blij zijn. 
Het is Gods blijdschap, een vrucht van de Geest. Gebed is hierbij de sleutel, want alleen als we dicht bij God blijven en besef krijgen van Zijn nabijheid, zorg en liefde, zullen we Zijn blijdschap kunnen ontvangen.

"De vreugde van de Heer is mijn kracht." schreef Nehemia. Het is God die Zijn leven met ons deelt. Elke dag weer wil Hij ons vullen ook in sombere of verdrietige dagen. Zijn liefde ontkent jouw verdriet niet maar geeft je een nieuw perspectief. Zijn nabijheid wil je troosten. 

God deelt Zijn leven met ons maar vraagt ook aan ons, om ons leven te delen met Hem. Om alles wat ons bezig houdt aan Hem te geven. Hij roept ons op Zijn vertrouwelijke omgang te zoeken, want na de tekst: "Verblijdt U ten allen tijde" staat dat we mogen bidden zonder ophouden en danken onder alles. God nodigt ons uit om voortdurend onze aandacht te richten op Hem en Zijn werk in ons leven. Dan kunnen we los komen van onze omstandigheden en een vrede ontvangen die ons hart en gedachten zal behoeden. Kom in Zijn nabijheid. Zijn Liefde wil ons volkomen omgeven. Kies vandaag om dicht heel bij Hem te zijn. Laat Zijn vreugde jouw kracht zijn. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...