dinsdag 26 januari 2021

Bidt zonder ophouden...

Verblijdt u te allen tijde, bidt zonder ophouden, dankt onder alles, want dat is de wil Gods in Christus Jezus ten opzichte van u. (1 Tessalonicenzen 5:16‭-‬18 NBG51)
De vorige blog schreef ik over het eerste gedeelte van deze tekst uit 1 Tessalonicenzen. Dat altijd blij zijn voor ons onmogelijk is, maar dat we in elke situatie toch Gods vreugde mogen ontvangen. Een vreugde die onze pijn en verdriet niet ontkent maar in een groter perspectief plaatst. We mogen Gods liefdevolle zorg en nabijheid ontdekken. Het besef dat God ons kent en met ons bewogen is. Hij geeft een vrede en vreugde die alle verstand te boven gaat. 

En nu de volgende schijnbaar onmogelijke opdracht, bidden zonder ophouden. Maar hoe doe je dat? God overal bij betrekken en je constant bewust blijven van Zijn aanwezigheid. Dit lukt mij niet. Terwijl Ik hierover aan het nadenken was dacht ik aan een tekst uit Romeinen 8 waar staat:  

"En evenzo komt de Geest onze zwakheid te hulp; want wij weten niet wat wij bidden zullen naar behoren, maar de Geest zelf pleit voor ons met onuitsprekelijke verzuchtingen. En Hij, die de harten doorzoekt, weet de bedoeling des Geestes, dat Hij namelijk naar de wil van God voor heiligen pleit. (Romeinen 8:26‭-‬27 NBG51) 

Eigenlijk vraagt God van ons in constante verbinding met Hem te staan. Een moeilijke opdracht tot je beseft dat het God's Geest is die ons in die constante verbinding met God brengt. Gods Geest bidt in ons en geeft ons het verlangen om Hem te zoeken. Hij spoort ons aan om ons te koesteren in Zijn Liefde. Zoals een bloem zich keert naar het licht geeft Gods Geest in ons het verlangen om Gods aangezicht te zoeken. 

Soms wordt gebed vergeleken met ademhalen. Onophoudelijk en noodzakelijk. We ademen Gods troost, liefde, kracht en wijsheid in en  wij ademen onze aanbidding, dank, schuldbelijden en voorbede weer uit. Een voortdurende wisselwerking van Gods werk in ons leven. We leren steeds meer op Hem te vertrouwen. We zullen steeds meer verlangen om in Zijn dichte nabijheid te leven. Gods liefdewerk gaat ons verstand te boven.

Ik bid dat Christus meer en meer in u mag wonen, naarmate u Hem meer gaat vertrouwen. Dat u geworteld zult zijn in Gods liefde en daarop uw leven zult bouwen. Dan zult u, samen met alle gelovigen, zien hoe breed, lang, hoog en diep de liefde van Christus is. U zult ervaren en begrijpen dat die liefde van Christus ons menselijk verstand te boven gaat. Uw hele wezen zal dan vol van God zijn.  God kan oneindig veel meer doen dan wij ooit kunnen bidden of beseffen. Dat blijkt uit de kracht die in ons werkt. Hem komt voor altijd en eeuwig alle eer toe in de gemeente door Jezus Christus. Amen!
Efeziërs 3:21 HTB



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...