dinsdag 28 augustus 2012

De overtocht


Tijdens de vakantie ook lekker gelezen. Dit keer had een roman van mijn moeder meegekregen. Een boek die ik zelf niet zo snel zou uitkiezen. Een zwaar onderwerp waarvan je misschien zelfs bang van kan worden. Maar dat viel reuze mee en het boek was echt zo mooi. Naast Jack Cavenaugh en Lynn Austin heb ik er een favoriete schrijver bij. Gina Holmes. Zoals zij gevoelens onder woorden brengt is echt geweldig. Zo teer en liefdevol geschreven dat ondanks het zware onderwerp ik toch ook mooi was. Het gebeurt niet vaak maar dit keer toch een klein traantje moeten wegpinken.

Op de dag dat Jenny Lucas zwanger het ouderlijk huis verlaat, neemt ze zich stellig voor om er nooit meer terug te komen. Maar het leven verloopt niet altijd zoals je dat zelf voor ogen hebt.

Want zes jaar later is Jenny ongeneeslijk ziek, en keert ze noodgedwongen terug om iemand te vinden die na haar dood voor haar dochter wil zorgen. Wordt het haar vader, met wie ze geen woord meer gewisseld heeft sinds haar vertrek, of haar jeugdliefde, die niet eens weet dat hij een dochter heeft?

 In haar debuutroman De overtocht vertelt Holmes het diep ontroerende verhaal van een jonge moeder die nog maar een paar maanden te leven heeft. Met dit boek won ze de INSPY Award, een prijs voor de beste christelijke fictie. De schrijfster woont met haar gezin in Virginia, Amerika.

3 opmerkingen:

  1. Het lijkt me een boek dat veel gevoelens oproept?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja het boek roept veel gevoelens op. Het gaat om herstel van verbroken relaties. Dat een crisis mensen bij elkaar kan brengen. Dat je oog leert hebben voor de behoeften van de ander en soms je eigen gelijk laten varen en daarin berust en vertrouwt op God. Veel gevoelens maar geen angstige.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...