vrijdag 10 augustus 2012

Terug van vakantie

We zijn terug van een heerlijke vakantie in voormalig Oost-Duitsland. In het kleine plaatsje Kahmer. Een dorpje tussen Reichenbach en Greiz. Een prachtig gebied met heuvelachtige landschappen. Bij elke heuvel weer een verrassing welk uitzicht je nu weer zou hebben.


We hadden een vakantiehuisje gevonden via de website Ferien bei Christen http://www.ferien-bei-christen.de en kwamen zo bij een lieve familie die ons onderdak gaf in het  Vaters Haus. Op de heenreis veel regen. Eng gewoon. Verschillende auto's langs de weg zien staan die door aquaplaining in de vangrail waren beland. Onze reis verliep gelukkig voorspoedig. Eenmaal in het oosten van Duitsland veranderde het weer en het landschap. Het was gewoon warm en zonnig en warm en zonnig is het de hele vakantie gebleven.

Het huisje was boven verwachting en de jongens konden gelijk spelen met de kinderen van het gezin waar we verbleven.Ze hebben zich niet verveeld. Trampoline springen, voetballen, fietsen etc etc. Er waren dagen bij dat de kinderen zo leuk vermaakten dat we besloten nergens heen te gaan.

Zondag konden we gelijk mee naar de kerk. De Jesus gemeinde http://www.jesus-gemeinde-reichenbach.de in Reichenbach en na de dienst mochten we met het gezin mee-eten. Mooi om verhalen van elkaar te kunnen horen over het geloof. Elkaar bemoedigen en blij zijn dat je broeders en zusters bent. Zo bijzonder dat je door het geloof gelijk zo'n band met elkaar kan hebben. Dat je je gelijk thuis voelt.We hebben wat uitstapjes gemaakt naar Ochsenkopf de tweede hoogste berg van het fichtelgebergte. De jongens wilden bergen zien vandaar. Nog even doorgereden naar Tjechië maar dat werd zo armoedig. Jonathan zei dat hij liever weer naar huis wilde


  We hebben in Mylau Goltzschtalbrücke bekeken. De grootste stenen spoorbrug ter wereld. 360 foto. Naast de brug was een enorme heliumballon waarmee je de lucht in kon om de brug vanuit de hoogste te bekijken. Dat hebben we maar niet gedaan. De ballon zag er niet echt betrouwbaar uit. 


Lekker een beetje de stadjes rondgestruind. Wat een oude huizen. In de tijd van voor de wende is er waarschijnlijk nooit meer iets aan de huizen gedaan. Gelukkig worden veel huizen nu opgeknapt want er staan zulke mooie jugenstillhuizen tussen. Henze stond gewoon te watertanden bij sommige opknappertjes. Indrukwekkend deze streek en mooi om te zien hoe alles weer wordt opgebouwd. Oud en nieuw naast elkaar.

We zijn nog naar een speeltuin geweest maar ik denk dat veel van de speeltoestellen niet door de Nederlandse keuring zouden komen.

Ook nog een Aluinmijn bezocht dus deze vakantie zowel boven als onder de berg gezeten. Dit gebied in Duitsland is echt een aanrader.

Thuis hebben de jongens gelijk de brug nagebouwd. Volgens mij heeft de brug nogal indruk gemaaktWe hebben ons geen dag verveeld. Dinsdagavond zijn we naar huis gereden. Lekker rustig aan. Geen files. Rond middernacht thuisgekomen en wat is het dan heerlijk om weer in je eigen bedje te slapen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...