zaterdag 29 september 2012

Onzichtbaar verbonden

 
Het waargebeurde verhaal van een 11-jarige bedelaar, een drukke zakenvrouw en hun onwaarschijnlijke ontmoeting.

Laura loopt over straat en ziet een jongen bedelen. Ze loopt hem in eerste instantie voorbij, maar iets in haar maakt dat ze stopt. Ze draait zich om en biedt hem een maaltijd aan. De jongen, Maurice blijkt uit een gebroken gezin te komen en woont bij zijn aan heroïne-verslaafde moeder. Laura weet hoe het is om in moeilijke omstandigheden op te groeien; haar vader was alcoholist en soms gewelddadig. Na die eerste maandag volgen er nog vele ontmoetingen... een hechte vriendschap is geboren.

Laura Schroff

Laura Schroff was een van de managers die de USA Today tot een succesvolle, nationale krant maakte. Daarnaast stond ze aan de start van de succesvolle lanceringen van InStyle, Teen People en People Stylewatch. Laura is opgegroeid op Long Island en komt daar nog regelmarig. Ze woont in New York.In één adem uitgelezen. Ontroerend boek waarbij je wel een beetje door de amerikaanse stijl heen moet lezen (de ongegeneerde zelfwaardering). Het boek gaat over  "toevallige" ontmoetingen die levensveranderend kunnen zijn. Ten goede dit keer. Als je energie steekt in echte vriendschap kan er iets moois bloeien, zelfs als de achtergronden totaal verschillend zijn. Je ontdekt dat echte Liefde een keuze is. Een keuze voor elkaar. Het boek opent je ogen voor de mensen om je heen. Voor wie kan jij een naaste zijn?
 
Het waargebeurde verhaal wordt tot leven gebracht omdat het niet alleen het verhaal van de ontmoeting verteld. Het vertelt ook de levensgeschiedenis van beide hoofdpersonen. Er wordt aandacht besteed aan beide leefwerelden. Het laat zien hoe het verleden je kan vormen tot wie je bent en hoe een ontmoeting daar toch verandering in kan brengen. 
 
De jongen, Maurice, ziet hoe een vader zijn kind troost. Dit heeft dit nog nooit in zijn leven meegemaakt. In zijn leefwereld werd een huilend kind afgesnauwd en waarschijnlijk geslagen. Nog nooit had hij iemand een kind zien troosten. Naar aanleiding van dit voorbeeld besluit hij,  dat als hij later kinderen heeft, het anders gaat doen. Hij zal zijn kinderen troosten. En zo zijn er meer dingen die hij op een goede manier voorgeleeft krijgt. Hij gaat inzien dat hij hierin keuzes kan maken.
Een bijzonder verhaal.

 

 

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...