zondag 4 oktober 2015

Delen van Gods gaven

Geef, dan zal je gegeven worden; een goede, stevig aangedrukte, goed geschudde en overvolle maat zal je worden toebedeeld. Want de maat die je voor anderen gebruikt, zal ook voor jullie worden gebruikt.’ Lucas 6:38


Het is alweer even geleden dat ik iets schreef. Door alle drukte van een nieuw seizoen kwam het er steeds niet van. Wel zat ik boordevol ideeën voor een blog maar drukte maakte dat ik nergens toe kwam.


Inmiddels is de routine van een nieuwe school, roosters en lestijden een beetje ingebakken. Vroeg op dat wel maar het is fijn om toch elke ochtend samen te ontbijten. De rust is weer een beetje terug. We zijn weer gestart met het geven van catechisatie en de voorbereidingen voor de tienerdiensten zijn alweer in volle gang. www.fundamenten.blogspot.nl





De herfst kondigt zich aan. Ook een hele mooie periode van oogsten. Tijd van jam maken, De eerste potten bramenjam staan alweer in de kast. Genieten van al Gods gaven die God in de schepping aan ons geeft. De druiven zijn binnenkort aan de beurt. Dit jaar wil ik er druivengelei van maken. Ook de eetbare pompoen heeft vrucht gedragen. Zelfs zoveel dat er van uitgedeeld kan worden. Nu nog wat lekkere recepten opzoeken. Wat te denken van een oosterse pompoensoep


Oosterse pompoensoep
Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 60 minuten,

Ingrediënten
2 kipfilet
1,5 liter water
2 kippenbouillonblokjes
1 middelgrote gesnipperde ui
2 stengels bleekselderij
1 pompoen in blokjes
200 gram blonde linzen
1 snufje koenjit
1 snufje laos
1 snufje boemboe saté
1 snufje ketoembar
1 snufje djahé
1 takje koriander

Bereiden
Kook de kipfillet samen met de bouillonblokjes ongeveer een half uur. Week ondertussen de linzen in water en snijd de groenten. Na dat half uur de kipfilet in blokjes snijden en samen met de groenten en de gewassen linzen toevoegen aan de bouillon. Het geheel een half uur laten pruttelen. Schep een kleine hoeveelheid van de soep in een kom en mix de rest van de soep samen met de kruiden tot een rommige soep. Het appart gezette deel weer terug en nog even laten koken. Serveren met vers gesneden korianderblaadjes.
Eet smakelijk




Onze tuin stond vol goudsbloemen en op de site van de gulle aarde stond een recept voor zalf die ik van deze bloemen heb gemaakt. De zalf kan je gebruiken voor de genezing van huidaandoeningen. Ik gebruik liever geen smeerseltjes uit een potje die vol chemische toevoegingen zitten.

http://de-gulle-aarde.blogspot.nl/2012/10/calendula-zalf.html


Het zwembad en de trampoline staan weer in de schuur. We gaan ons weer voorbereiden op het winterseizoen. Brrr, ik moet er nog helemaal niet aan denken en geniet van de zonnige herfstdagen. Het liefst zolang het kan met een boekje in de tuin. De tijd van binnen zijn, houtkachel aansteken  en lezen breekt binnenkort weer aan. Henze een mini bieb gemaakt waar mensen boeken kunnen lenen. Vooral gevuld met Christelijke romans en kinderboeken. Zo kunnen we delen van de overvloed. Zoals ook God aan ons geeft. Een goede, stevig aangedrukte, goed geschudde en overvolle maat.


1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...