donderdag 21 april 2016

Hemeldauw

Hemeldauw is de titel van een roman van Marianne Grandia. Na Witter dan sneeuw en Lenteregen is dit de derde roman over familierelaties. De romans gaan steeds over dezelfde personen maar telkens krijgt een andere persoon de hoofdrol in het verhaal. Ziekenhuispastor Martijn is degene die alle personen verbind.


  • In Witter dan sneeuw had Kathy de hoofdrol en leerde ze haar vader Steven vergeven. 
  • In Lenteregen kreeg Merel de hoofdrol en leerde ze van zichzelf te houden. 
  • In Hemeldauw heeft Roos de hoofdrol en zij leert de scheefgroei in het gezin een plaats te geven, door met liefde zonder vooroordeel naar de ander te kijken.


Alle boeken zijn prima los van elkaar te lezen. Marianne Grandia is een van mijn favoriete auteurs omdat ze zo levensechte karakters weet neer te zetten. Je leert begrijpen waarom mensen op een bepaalde manier kunnen reageren. De boeken  zitten boordevol mooie levenslessen en prachtige uitspraken, die ik als kostbare pareltjes verzamel in mijn dagboeken.

Hemeldauw is weer uitgelezen. Het is een boeiend en hartverscheurend verhaal over twee zussen die door een dramatische gebeurtenis eindelijk de weg naar elkaars hart weten te vinden.

Een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...