vrijdag 1 april 2016

Soms is je hoofd zo zwaar.

Soms is je hoofd zo zwaar
Oei, het is al even geleden dat ik een blogje heb geschreven. Mezelf ertoe zetten lukt me haast niet. Mijn hoofd zit vol en mijn handen jeuken. De lente is al begonnen en ik ben nog in winterslaap lijkt het. De tjiftjaf is hier weer vrolijk aan het fluiten en de duiven koeren. Voor mij het teken om de tuin weer in te gaan. De bladeren en dode takken zijn eruit gehaald en de grond is weer omgewoeld.

Binnen ben ik bezig met het voorzaaien van allerlei bloemen en vruchten. Via de grappige filmpjes van Mr Eastcoastman weet ik zelfs hoe ik avocado's en citroenen kan laten ontkiemen. De eerste experimenten staan al in de vensterbank. Ook ben ik maar weer bezig met de groentetuintjes van de AH. De kruiden van vorig jaar staan nog steeds in de tuin. Zelfs de prei staat er nog van vorig jaar.Tussen alle plantjes heb ik deze cupcakes gezet als 1 april grapje
Daarnaast heb ik nu ook een nieuwe hobby. Vanuit de kerk worden er creatieve avonden georganiseerd en de vorige keer hebben we met elkaar een shop-sas- tas gehaakt. Hierbij haak je een bestaande tas om met een klinkersteek. Dit is de eerste keer dat ik een haakwerkje heb afgemaakt. Het leuke is dat als je samen ergens mee bezig bent je elkaar stimuleert. Ik heb sinds de lagere school niet meer gehaakt en toch zo'n leuk resultaat al zeg ik het zelf.

Ook het minibiebje krijgt steeds meer aanloop. En gelukkig krijg ik regelmatig boeken zodat ik een beetje kan wisselen met de boeken. Druk heb ik het ook met mijn andere hobby, lezen. De nieuwste reviews zijn te lezen op Puurvandaag. Genoeg te doen. En ook genoeg te schrijven. Maar ja als je hoofd zo vol zit met vanalles dat moet en kan dan zakt de moed je wel eens in de schoenen. Er zijn zoveel dingen die leuk zijn en ook nog zoveel dingen die gedaan moeten worden. Waar blijft de tijd om dat allemaal op te schrijven. Toch had ik nog tijd om een leuk recept te proberen.


De Eierbal.

Wist je dat je die heel gemakkelijk en net zo lekker zelf kan maken.
Eierbal voor 4 personen.
Ingrediënten:
4 eieren hardgekookt en afgekoeld
2 braadworsten ontveld en geprakt
blikje ragout
2 eetlepels massala
2 theelepels gehaktkruiden
paneermeel
bloem
geklutst ei
Roer de braadworsten, ragout, gehaktkruiden, massala en paneermeel door elkaar. Voeg zoveel paneermeel toe tot je 4 ballen kan draaien. Ontvel het ei en rol het door de bloem. Maak de bal die je gemaakt hebt plat en vouw dat om het ei. Nu zit de ei in de bal. Je hebt nu twee borden nodig. Eén met geklutst ei en eén met paneermeel. Rol de eiballen eerst door het ei en dan door de paneermeel. Hierna nog 5 min in de frituur op de hoogste stand en klaar zijn de eierballen.


Lekker met Challah zoet shabbatbrood. Het recept staat op de foto hieronder..

3 eieren, half kop suiker, 6 eetlepels slaolie, 1 klein eetlepeltje zout, anderhalf kopje warm water en anderhalf zakje droge gist, 6 tot 8 koppen bloem. Kneden tot een soepel deeg en 2 uur laten rijzen. Weer kneden en rijzen en dan het deeg in 3 bollen verdelen. Van elke bol maak je drie slierten die je vlecht. Het gevlochten deeg bestrijken met ei en dan 23 min in de voorverwarmde oven.


 Zo mijn hoofd is weer iets lichter. Toch maar vaker schrijven.

3 opmerkingen:

 1. Móói, die tas!
  Leuk om weer eens bij je te lezen.
  Hier heb ik ook net alle blad enz weggehaald.
  Het recept van die ballen h wilde ik ook eens proberen, kan dat ook niet met gewoon gehakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja je kan de eierballen ook maken met gewoon gehakt. De verse worstjes gebruik ik voor de smaak en de structuur want met gehakt loop je wel het risico dat de eierbal iets droger wordt.

   Verwijderen
 2. Haha, wat een prachtige foto van die hond :) En ja, wat op papier staat is uit je hoofd zeg ik altijd maar :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...