donderdag 31 mei 2018

Positief denken.

 'Wees niet bezorgd...' 


Zorgeloosheid, het verlangen naar een zorgeloos leven. Zorgeloos. Een woord dat rust en vrede ademt en een tikje roekeloos klinkt. Je zorgen maken is inderdaad niet goed. 'Weest in geen ding bezorgd.'  Maar is dat hetzelfde als zorgeloos zijn? Is het antwoord dan gewoon; niet meer aan de zorgen denken? Vooral maar positief blijven denken en het goede stroomt jou kant uit? Dat lijkt wel toverij.

Zorgeloosheid gaat volgens mij een stap te ver. Met zorgeloosheid sluit je, je helemaal af voor 'negatieve' gebeurtenissen, je denkt alleen maar aan de goede momenten en kijkt niet meer verder dan je neus lang is. Je zet je verstand op nul. Het maakt dat je niet meer nadenkt en onverschillig kan worden.

De Bijbel zegt dat we niet bezorgd moeten zijn. Het zegt niet dat ons niets ergs kan overkomen en flierefluitend door het leven kunnen gaan. Juist lijden is onderdeel van het christen zijn! Maar je hoeft er niet bang voor te zijn, want niets kan ons scheiden van de liefde van God. De Almachtige houd jou liefdevol in Zijn armen en heeft het goede met je voor en heeft een goed plan met zijn schepping. Vertrouw op God en op Zijn beloften. Hij is nabij altijd.

Niet jouw zorgeloosheid maar Gods Liefde drijft angst uit.

De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. In iemand die angst kent, is de liefde geen werkelijkheid geworden. (Joh 4:18)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...