vrijdag 28 juni 2013

Dankzegging

Op dit moment ben ik nog bezig in het boek Duizendmaal dank. De schrijfster gaat ervan uit dat de zondeval ten diepste voortkwam uit ondankbaarheid. Niet de rijkdom zien die je hebt en beters willen hebben.

God geeft ons Leven en overvloed zelfs al moeten we door een dal van diepe duisternis. En wat is dan die rijkdom? Niet alles zien, beleven en meemaken. Nee, het volle rijke Leven is te vinden in de vreugde van het besef van Gods nabijheid. Juist in kleine alledaagse dingen. Gods genade zien en benoemen. Dat maakt dankbaar en dat geeft echte vreugde. Zoals goede woorden werken als een zegen en slechte woorden werken als een vloek. Richt je op God en Zijn Koninkrijk...en zie Zijn gaven en Liefde. Danken maakt God groter. Het laat zien dat je Hem vertrouwt.

Danken is de zichtbare uiting van ons Geloof

Het boek inspireert me en als gevolg daarvan foto's van kleine dingen waar ik dankbaar voor ben.
  Het prachtige uitzicht vanuit onze slaapkamer

 Een kuikentje dat bij zijn moeder zit.
 Prachtige zonsopkomst Kinderen die heerlijk buiten kunnen spelen.


 De eerste aardbeien uit eigen tuin
 Ochtenddauw op de vrouwenmantel Kinderensnoetjes Schapen in een bevroren landschap

 De zonnestralen door de bomen De geur van warm hooi


 Een ree die opduikt uit het gras


 Vreemde mist waar je onder door kan lopen


Lekker eten klaarmaken
 
 
 
Het is natuurlijk mooi om God te danken voor de schepping en al de zichtbare zegen. Maar eigenlijk is het nog fijner om te danken voor de onzichtbare zegen die God geeft in Zijn Woord. Danken voor alle beloften die God geeft.
 
-Dank U dat U de dood heeft overwonnen - Dank U dat we kinderen van God genoemd worden en dat ook zijn - Dank U dat U met ons bent al de dagen van ons leven - Dank U dat U mij werkelijk kent en bemoeienis hebt met mijn leven- Dank U dat ik U kan vertrouwen dat U niet laat varen het werk van Uw handen - Dank U dat niets mij kan scheiden van Uw Liefde - Dank U dat U een hoopvolle toekomst voor ons heeft - Dank U dat U in al onze behoeften rijkelijk zult voorzien en dat wij geen zorgen hoeven te maken voor morgen - Dank U dat U uw wil openbaart door de Heilige Geest - Dank U dat U zich laat kennen - Dank U dat U ons geen geest geeft van lafhartigheid maar van kracht, liefde en gezond verstand - Dank U dat U een plan heeft met ons leven - Dank U dat wij U mogen danken - Dank U dat we vrijmoedig mogen naderen tot Uw troon - Dank U dat U niet wil dat iemand verloren gaat - Dank U dat U werkelijke vrede en vreugde geeft die alle verstand te boven gaat en dat onze harten en gedachten zal behoeden in Christus Jezus.
 

2 opmerkingen:

 1. Prachtig geschreven Diane,
  Want inderdaad, er zijn zo veel onzichtbare zegeningen, waar we zeer zeker heel dankbaar voor mogen zijn. Fijn dat je ons er even aan herinnerd.
  Liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je, Ik had in eerste instantie de blog geschreven over zichtbare zegeningen maar ineens werd ik me bewust dat het nog veel mooier is om de verborgen zegeningen te benoemen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...