maandag 13 januari 2014

De vrouw bij de bron van Stephanie Landsem

De vrouw bij de bron van Stephanie Landsem

"Zalig zijt gij, wanneer u de mensen haten en wanneer zij u uitstoten, en smaden en uw naam als slecht verwerpen ter wille van de Zoon des mensen. Verblijdt u te dien dage en springt op van vreugde, want, zie, uw loon is groot in de hemel; immers, op dezelfde wijze hebben hun vaderen met de profeten gehandeld."(Lucas 6:22-23)


De vrouw bij de bron is een Bijbels historische roman over het leven van de Sameritaanse vrouw (Joh. 4:1-42). Mara woont met haar moeder en broertje Asher in de vallei van Sichar. Op een dag komt er een welgestelde jongeman in het dorp wonen. Op de vlucht voor de Romeinen probeert hij in Sichar een veilige schuilplaats te vinden. Maar hij brengt onbedoeld het gezin van Mara in groot gevaar. Kan de vreemdeling bij de put het gezin redden?

Een verhaal over rechtvaardigheid en genade. Kunnen mensen in hun oordelen genade laten gelden voor recht of zal wraak en bitterheid de overhand krijgen? Kunnen we onrechtvaardige vijanden vergeven? Kunnen we hiervoor ons eigen leven en geluk voor opgeven?

Een bekend Bijbels verhaal vanuit een hele nieuwe invalshoek. Een uitstekende debuutroman door een veelbelovende schrijfster, Stephanie Landsem. Door haar pen komen de karakters en de geschiedenis van Samaria tot leven. Tot in de details beschrijft ze het landschap, de historische feiten, de mensen en zo is het net alsof je naar een film zit te kijken. Heel knap gedaan en een heel fijn boek om te lezen. Mede omdat het boek geen voorspelbaar einde heeft.

Aan het einde van het verhaal moest ik wel even wat traantjes weg pinken, niet om de twee geliefden, maar voor het veel grotere en rijkere verhaal dat Landsem oproept: Die van de minnaar van mijn ziel die u en mij uitnodigt om deel te nemen aan Zijn grote plan van herstel. Dat liefdesverhaal kan je alles kosten. Jezus stierf voor ons zodat wij voor Hem zouden leven. Een buitengewoon mooi boek, van harte aanbevolen. Ik zie uit naar de volgende roman van haar hand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...