donderdag 7 augustus 2014

Echt Christendom

Echt Christendom van Bob George
Het leven is te kort om het belangrijkste te missen
"Er is nauwelijks een saaier leven denkbaar dan dat van een gestreng en religieus mens, terwijl er niets avontuurlijker is dan het leven van een Christen". Major W. Ian Thomas


Bij het opruimen van oud papier kwam ik een doos tegen met oude Eva's en Opwekking. Tja, ik ben nogal gauw afgeleid en in plaats van opruimen begon ik te lezen. In één van de bladen uit 2007 stond een artikel over een toen nieuw boek: Echt Christendom van Bob George. Er stond in de kop: 'Een beetje erg moe van Christelijk werk? Of van 'een goeie Christen zijn?' Daarna stond er een voorbeeld van de dove en horende mensen. (zie mijn vorige blog). Ook de rest van het artikel sprak mij zo aan dat ik gelijk op internet ging kijken of de boeken nog te bestellen waren en bestelde gelijk een exemplaar. Nu drie dagen lezen heb ik het boek uit en ben meer gaan begrijpen waar ik zelf tegen aan liep. Nog meer dan eerst ben ik gaan begrijpen wat genade en liefde van God werkelijk inhoud. Heel veel Bijbelteksten waren voor mij zo vanzelfsprekend geworden dat ik de diepe rijkdom niet meer zag.
Korte samenvatting van dingen die mij hebben aangesproken:
We zijn geschapen naar Gods beeld, dit betekent het zichtbaar maken van Gods leven vanuit een liefdesrelatie met Hem. De volmaakte zichtbare vertegenwoordigers zijn van een onzichtbare God. Adam was hierin volmaakt totdat Satan hen verleidde om zelf God te zijn. Niet meer verbonden met God maar zichzelf als middelpunt nemend stierven ze eerst geestelijk en daarna lichamelijk. Geestelijk dode mensen waren het gevolg.
1.Door het sterven van Jezus ontvangen we een herstelde relatie door volkomen vergeving van al onze zonde en schuld. Van wieg tot het graf is de zonde betaald. We zondigen nog steeds maar het wordt niet meer toegerekend!
2. Door de opstanding van Jezus ontvangen we Jezus Leven. Hij komt in ons wonen en wil door ons heen werken. Gods eigen leven in ons. Met Christus ben ik gekruisigd en niet ik leef maar Christus leeft in mij. Hij maakt Zijn gestalte in ons zichtbaar. 
Jezus kwam niet alleen uit de hemel om mensen uit de hel te redden; Hij kwam uit de hemel om in ons te komen LEVEN! Jezus is dus niet gekomen om ons te helpen om Hem te dienen maar om Zijn LEVEN door ons heen te LEVEN! Christus is in u, hij is uw hoop op goddelijke luister Kol1:27
We zijn geen zondaars meer, net zoals een vlinder geen rups meer is. Als we Jezus redding aanvaarden zijn een nieuwe schepping. Je bent heilig. Je ontleent je identiteit niet meer aan je gedrag maar aan wie je bent in Christus. (Je moet niet zeggen: Ik ben een zondaar gered door genade).God houdt van je en Hij accepteert je wie je bent met liefde kijkt hij naar je en niet met veroordeling, of afkeuring. Je bent volmaakt in Christus. Je bent voor God net zo aanvaardbaar en rechtvaardig als Jezus zelf. Het Christendom is geen cursus gedragsverandering; het is een heel nieuw Leven. Echt Christendom is een persoon, de levende Heer Jezus ChristusHet boek van Bob George is veel uitgebreider en staat vol voorbeelden en verhalen. Het laat zien dat veel Christenen die Jezus hebben leren kennen als hun Verlosser vast komen te zitten in een religieus systeem, omdat ze simpelweg niet leven in de kracht van wie Hij werkelijk is, wat het betekent dat Jezus in je komt wonen om je te leiden in een leven van vrijheid en genade. We moeten ons bekeren van onze eigen inspanningen. Christen zijn kan je werk worden in plaats van je grootste passie. Het boek wil ik je van harte aanraden.5 opmerkingen:

 1. lovely post, i saw you thrue other bloggers...thanks for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om zo via het opruimen aan een boek te komen zeg. Dank je wel voor deze mooie blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om te lezen. Wat een wonder dat we in Jezus volkomen zondenvergeving vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond dit een geweldig boek. Leuk dat jij hier over schreef.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond dit een geweldig boek. Leuk dat jij hier over schreef.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...