dinsdag 12 augustus 2014

Outlaw van Ted Dekker

Outlaw van Ted Dekker 

"Wij richten ons niet op de zichtbare dingen maar op de onzichtbare, want de zichtbare dingen zijn tijdelijk, de onzichtbare eeuwig." (2 Korintiërs 4:18) 


Deze roman van Ted Dekker heeft mij erg verrast. Ik ken auteur Ted Dekker van de roman Verboden en had voor mijzelf besloten dat ik zijn boeken niks voor mijn waren. Te gewelddadig en grof en daarmee had ik bijna het kind met het badwater weggegooid want Outlaw is toch een heel ander boek. Verrassend mooi geschreven. Je waant je bijna één met de vrouwelijke hoofdpersoon. Best knap voor een mannelijke auteur om deze emoties en gevoelens zo onder woorden te kunnen brengen.

Het verhaal:

Julianne Carter besluit haar luxe leventje op te geven voor een visioen waarin ze wordt geroepen naar de wildernis. Toch lopen haar plannen anders dan ze had verwacht. Julianna komt tegen haar wil terecht in de jungle van Nieuw Guinee. Ze komt terecht bij een nog niet ontdekte stam in de Tulim-vallei. Een stam met andere en soms angstaanjagende gebruiken en gewoontes. Julianne wordt als een slavin opgenomen en komt daarbij klem te zitten in een machtsstrijd. Haar zoon wordt verbannen en opgevoed door Shaka, een Outlaw, die buiten de wet staat en leeft volgens de bijbelse waarheden. Hier ontvangt hij het ware Leven. Het Leven dat het geweld kan doorbreken. Maar de heerser van de Tulim-vallei zit niet te wachten op leven, hij spreekt immers de taal van de dood.

Outlaw is een spannende roman, Het eerste deel van het boek gaat vooral over Julianne maar halverwege het boek wordt er van hoofdpersoon gewisseld en wordt de roman op een geestelijk niveau getild. Dit deed me een beetje denken aan de boeken van Peretti. Hierin wordt het Evangelie op een nieuwe manier verwoord. Een verhaal met een diepere boodschap.

Ted Dekker is een bestseller auteur van meer dan twintig romans. Romans die je het best kan omschrijven als fictieve thrillers. Dekker is op 24 oktober 1962 geboren in Indonesië. Zijn ouders waren zendelingen die te midden van koppensnellers werkten. Door dit werk waren zijn ouder vaak van huis en Dekker beschrijft zijn kinderjaren dan ook als fascinerend maar eenzaam. De vreemde omgeving waarin hij opgroeide dwongen hem om zijn eigen wereldje te creëren waarin hij zich veilig kon voelen. Na het verlaten van Indonesië ging Ted Dekker in de verenigde staten wonen. Hij studeerde filosofie en godsdienstwetenschappen. Al langer had hij de wens een boek te schrijven en dat sloeg aan want verhalen vertellen zit hem in het bloed. Dekker woont in Austin, Texas samen met zijn vrouw Lee Ann en twee van zijn dochters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...