donderdag 2 mei 2019

Liefde verdienen

Tijdens de Paasdagen zijn we even naar Duitsland geweest om ons huisje weer op orde te maken. Alles had de winter goed doorstaan en na het aansluiten van het water en de pomp konden we genieten van een paar uitzonderlijk warme dagen. Dagen waarbij je als gezin op elkaar aangewezen bent. Het pakken van de spullen, de 6 uur durende rit. De jongens hielpen goed mee en waren gelukkig in goede doen. Dat is wel eens anders met pubers.

Het is ook wel eens voorgekomen dat één van de jongens geweldig meehielp met de tuin of in huis dat ik er verbaasd van stond. Het was hartverwarmend, maar later kwam dan de aap uit de mouw. Er was iets stuk gegaan en wilde het op deze manier vergoeden of hij wilde graag geld om iets te kopen. Wat een teleurstelling. De hulp was niet uit liefde maar om iets te verdienen.

Hoe is onze relatie met God. Doen we de dingen voor Hem uit liefde of om iets te verdienen. Ik ken een verhaal van een vrouw die een ernstige ziekte kreeg en woest was op God. Hoe kon dit nou gebeuren. Altijd had ze klaargestaan voor anderen. Ze had met haar man in de zending gewerkt en nu...Dit had ze niet verdient. Zelfs haar geloof kwam aan een zijden draadje te hangen. Al het goede werk was uit een verdienhouding gekomen en niet uit werkelijke liefde voor haar hemelse Vader. Terwijl we ons niet hoeven uit te sloven om de hemel te verdienen of om aardig gevonden te worden door God.

Geloof is het aanvaarden dat God van je houdt en alles heeft overgegeven om jou te bereiken, te redden. Je mag jezelf aan Zijn liefde toevertrouwen. Dan weten we ook dat de tegenslagen in Zijn hand zijn. Hij ziet ons en kent ons. Hij is erbij. Vanuit die liefde mogen we gaan handelen. Vanuit ontspanning. 

"En God is bij machte alle ​genade​ in u overvloedig te schenken, opdat gij, in alle opzichten te allen tijde van alles genoegzaam voorzien, in alle goed werk overvloedig moogt zijn."

Deze tekst kwam ik vanochtend tegen. Wat een rijke tekst als je hem in de oude vertaling leest. God geeft overvloedig, in alle opzichten, altijd voorzien om overvloedig te kunnen zijn aan goede werken. Het is God zelf die ons alles geeft. Er valt ook in dat opzicht helemaal niets te verdienen. Laat die gedachte los en werk uit liefde. Niet om in een goed blaadje te komen of geaccepteerd te worden door God. God heeft je aanvaard zoals je bent. Hij zal jou vormen door Zijn kracht. Laat ook deze dag Zijn liefde regeren.



2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...