zaterdag 23 februari 2013

Rode inkt

Weer een boek uitgelezen. Een indrukwekkend boek. Vooral omdat ik naast dit boek het verhaal van Anne van de Bijl aan het lezen ben over Christenvervolging in de Arabische wereld. "Een leger van licht." Het is een bemoedigend boek.

Het boek Rode Inkt is een roman over Christenvervolging in China maar ook in het westen. Het verhaal van Zhen-Li is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Rode inkt

Kathi Macias


Het boek gaat over vervolging die je als Christen te wachten staat als je Jezus wil volgen. Efeze 4:20 "Maar gij geheel anders: gij hebt Christus leren kennen." Dat geheel anders zijn botst met de wereld waarin we leven. Een wereld die beheerst wordt door de duisternis. Wanneer we Jezus volgen zullen we vervolging meemaken. Niet alleen in landen ver weg maar soms ook heel dichtbij.


Het boek heeft 3 verhaallijnen. Eén speelt zich af in China. Zhen-Li komt door haar geloof en getuigen daarvan in de gevangenis terecht waar ze te maken krijgt met de haat van een wrede bewaker.
Daarnaast gaat het over de oude Julia die in het bejaardenhuis woont. Een vrouw van gebed krijgt te maken met de bittere Magaret.
De derde verhaallijn gaat over Maggie die niks van het geloof wil weten en steeds verder vast komt te zitten in de wereld van Loverboys. De duisternis spant een strik om mensen te vernietigen. Wat is hierin de kracht van gebed.


Kathy Macias werkte al journaliste bij een krant en heeft inmiddels ruim veertig boeken op haar naam staan. Ze won al verscheidene prijzen voor haar romans en wordt door kerken veelvuldig gevraagd als spreekster. Ze draagt Open Doors een warm hart toe.
4 opmerkingen:

  1. Ik heb dit boek ook gelezen! Ik vond het best een heftig boek. Maar wat een duidelijk beeld van de kracht van gebed! Dat geeft hoop!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Diane, ik wil je graag wat vragen, zou je mij willen mailen? elinehoogenboom@kok.nl!

    Groet,

    Eline

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...