zaterdag 23 februari 2013

Rode inkt

Rode inkt van Kathi Macias

"Als zij Mij hebben vervolgd, zullen ze u ook vervolgen. Als zij niet naar Mij hebben geluisterd, zullen ze ook niet naar u luisteren. De mensen zullen u vervolgen omdat u bij Mij hoort." (Joh 15:18)

Weer een boek uitgelezen. Een indrukwekkend boek. Vooral omdat ik naast dit boek het verhaal van Anne van de Bijl aan het lezen ben over Christenvervolging in de Arabische wereld. "Een leger van licht." Het is een bemoedigend boek.

Het boek Rode Inkt is een roman over Christenvervolging in China maar ook in het westen. Het verhaal van Zhen-Li is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Het boek Rode Inkt is een roman over christenvervolging in China en op alle plaatsen waar het Woord van God wordt verkondigd en voorgeleefd. Het boek gaat over vervolging die je als Christen te wachten staat als je Jezus wilt volgen. Uit bovenstaande tekst blijkt dat vervolging onlosmakelijk verbonden is met het Christen-zijn. Je bent anders geworden en dat anders zijn botst met de wereld waarin we leven. Een wereld die beheerst wordt door de duisternis. Wanneer we Jezus volgen zullen we vervolging meemaken. Niet alleen in landen ver weg maar soms ook heel dichtbij.

Het boek heeft 3 verhaallijnen die elkaar steeds afwisselen. Hierdoor ontstaan spannende cliffhangers  die ervoor zorgen dat je snel doorleest om erachter te komen hoe het verhaal verder gaat.

Het eerste verhaal speelt zich af in China. Een jonge vrouw Zhen-Li komt door haar geloof en getuigen daarvan in de gevangenis terecht waar ze te maken krijgt met de haat van een wrede bewaker. Ondanks de verschrikkelijke omstandigheden blijft ze haar geloof uitdragen. Het verhaal van Zhen-Li is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.
De tweede verhaal gaat het over de oude Julia die in een verzorgingstehuis woont. Ze is een gelovige vrouw die veel bidt voor China waar ze jaren geleden tijdens een zendingsreis is geweest. Maar ook binnen het verzorgingstehuis blijkt een zendingsveld te zijn wanneer Julia te maken krijgt met de bittere Magaret.
De derde verhaallijn gaat over Maggie die niks van het geloof wil weten en steeds verder vast komt te zitten in de wereld van Loverboys. De duisternis spant een strik om mensen te vernietigen.

Het boek gaat over vervolging maar ook over de kracht van het gelovig gebed. Gebed is in dit boek de bindende factor die alle verhalen met elkaar verbindt. Een indrukwekkend en bemoedigend boek.

Kathy Macias werkte als journaliste en heeft inmiddels ruim veertig boeken op haar naam staan. Ze won al verscheidene prijzen voor haar romans. Ze draagt Open Doors een warm hart toe. Rode inkt is het eerste deel in de serie: De kracht van geloof. Het tweede deel is inmiddels ook uit en heet Zwarte bladzij en speelt zich af in Zuid-Afrika. 

Is het niet zo dat wie zich aanpast aan de wereld en wie z’n mond houdt over Jezus die zal niet vervolgd worden? Dat is dan niet iets om dankbaar voor te zijn, maar om je zorgen over te maken.





4 opmerkingen:

  1. Ik heb dit boek ook gelezen! Ik vond het best een heftig boek. Maar wat een duidelijk beeld van de kracht van gebed! Dat geeft hoop!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Diane, ik wil je graag wat vragen, zou je mij willen mailen? elinehoogenboom@kok.nl!

    Groet,

    Eline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeps, ehoogenboom@kok.nl :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...