maandag 7 juli 2014

De bruidsjurk van Rachel Hauck

De bruidsjurk van Rachel Hauck

"Ik vind grote vreugde in de HEER, mijn hele wezen jubelt om mijn God. Hij deed mij het kleed van de bevrijding aan, hulde mij in de mantel van de gerechtigheid, zoals een bruidegom een kroon opzet, zoals een bruid zich tooit met haar sieraden."(Jesaja 61:10)


Charlotte Malone is eigenaresse van een goedlopende bruidsmode boetiek en staat op het punt om te trouwen met haar grote liefde Tim Rose. Vlak voor haar huwelijk slaat de twijfel toe. Kan ze zich binden? Is ze waardevol genoeg om deel uit te maken van de liefdevolle familie Rose. Op een wonderlijke wijze komt ze in bezit van een prachtige vintage bruidsjurk die door de jaren heen ongeschonden bewaard is gebleven.

Door de zoektocht naar de herkomst van deze wonderlijk goedbewaarde bruidsjurk worden de levens van verschillende mensen aan elkaar verbonden. Een fantastische geschiedenis komt aan het licht, dat ook het leven van Charlotte raakt. Deze bruidsjurk blijkt op kruispunten van verschillende levens levensveranderd te zijn geweest.

De bruidsjurk is een heerlijke roman die je in één adem uit kan lezen. Heel knap worden verschillende karakters neergezet. Het verhaal heeft twee verhaallijnen. Eén in het heden en één in het verleden. Het boek kent vele uitdagende wendingen. Heel verrassend hoe verschillende levenslijnen uiteindelijk bij elkaar komen. De bruidsjurk is ook een roman met meerdere lagen. Het evangelie wordt in het boek op een subtiele manier goed onder woorden gebracht.

De Amerikaanse Rachel Hauck noemt zichzelf een geboren schrijfster. Al van jongs af aan geniet ze van het vertellen van verhalen. Ze ervaart het schrijven als een roeping en dat is te merken want ze heeft al verschillende bestsellers geschreven. Samen met haar man woont ze in het zonnige Florida en schrijft vooral over levens van vrouwen in de zuidelijke staten van Amerika.

De bruidsjurk een geweldige roman om bij weg te dromen, thuis of op vakantie. Van harte aanbevolen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...